Foment del Treball demanarà a les asseguradores que maximitzen les indemnitzacions pel temporal al delta de l'Ebre

El comitè directiu de la patronal trasllada la seua reunió mensual al Delta i visita els estralls de la llevantada

per Redacció , Deltebre / La Ràpita, 17 de febrer de 2020 a les 19:21 |
ACN
El president del Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s'ha compromès a intercedir davant de les empreses que formen el Consorci de Compensació d'Assegurances perquè es maximitzen i s'agilitzen les indemnitzacions pels danys que el temporal Gloria va causar al delta de l'Ebre. Segons ha indicat, ell mateix ja ha traslladat esta voluntat als responsables d'Unespa, l'associació que aplega les asseguradores espanyoles i que està afiliada a Foment. La patronal ha traslladat este dilluns al delta de l'Ebre la reunió mensual del seu comitè directiu i ha aprofitat per visitar els estralls que va causar la llevantada a més d'escoltar les explicacions d'experts i representants de les administracions del territori.

"El motiu de la visita ha estat posar-nos a disposició de les institucions de les comarques de l'Ebre, dels alcaldes dels tres municipis més afectats, del consell comarcal, en el sentit de posar tot el que tenim al nostre abast per influir a les administracions" en la línia de fer arribar les inversions pendents i que es plantegen des del "consens", segons ha precisat, de la Taula de Consens del delta de l'Ebre, on participen alcaldes i regants. L'objectiu final, ha insistit, és que en el moment que es puga tornar a produir una "situació catastròfica" com l'últim temporal, "estiguem preparats i no afecti la competitivitat d'aquest territori tant important".


Així, i al marge d'intercedir davant de les asseguradores, Sánchez Llibre ha posat també a disposició de les administracions de les Terres de l'Ebre les oficines de Foment a Brussel·les perquè, "conjuntament amb la Generalitat i les administracions" del territori es puguen impulsar i canalitzar els projectes amb possible finançament europeu.

Els dirigents i els representants territorials de la patronal han visitat amb una embarcació els danys causats pel temporal al delta de l'Ebre. Posteriorment, han rebut les explicacions del director tècnic de la Taula de Consens del delta de l'Ebre. En l'acte també han pres part l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs; el de Deltebre, Lluís Soler; i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, entre d'altres.

 

Participació