Les Terres de l'Ebre tornen a quedar al marge de la Volta Ciclista a Catalunya

Ahir al vespre es va presentar la Volta Ciclista a Catalunya a les instal·lacions de l‘INEFC de Barcelona

Balanç de la ronda ciclista catalana
Balanç de la ronda ciclista catalana | Josep Maria Montaner
Aguaita.cat
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:56h
Ahir al vespre es va presentar la Volta Ciclista a Catalunya a les instal·lacions de l ‘INEFC de Barcelona i tal com va quedar palés, l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març, torna a passar de llarg de les Terres de l'Ebre. Una situació que segons han explicat fonts de l'organització a aguaita.cat, es deuria sobretot a una decisió dels ajuntaments. Així, segons han explicat, "cada any, l'organització es posa en contacte amb els Ajuntaments de Catalunya i els presenta el pressupost que necessiten per a què la volta passi per la seua població". Les mateixes fonts no han volgut concretar les condicions econòmiques que demanen als Ajuntaments, ja que ho parlen cada any amb ells directament i realitzen les etapes depenent de la resposta afirmativa d'estos o no.
Reconeixen que "és més fàcil per a les ciutats turístiques, ja que els beneficia en la seua economia organitzar un esdeveniment com este i que de retruc l'ocupació hotelera en treu profit.

L'any 2017 la Volta va passar per Tortosa i va pujar als Ports de Caro. Este va ser l'últim any que els ciclistes van passar per territori ebrenc. L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha assegurat que enguany no han tingut constància que se'ls demanés passar però recorda que en esta última vegada se'n va fer càrrec l'ajuntament tortosí i es demanava una quantitat "molt elevada" de diners per organitzar-la. "Al final tot és una qüestió econòmica, s'han de posar pobles propers d'acord per tirar-ho endavant" afirma. D'esta manera, depenent de la resposta de les poblacions s'establixen les etapes.

 
Nombroses personalitats de l’àmbit esportiu i polític com la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé; o el director general de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, a més de nombrosos alcaldes i alcaldesses vinculats a la present edició de la Volta, van assistir a la presentació d'esta edició.

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour, és la tercera cursa per etapes més antiga de les que es disputen actualment, només rere el Tour de França i el Giro d’Itàlia. Com cada any permetrà veure rodar per les carreteres catalanes per on passa als millors ciclistes del pilot internacional, atrets pel prestigi de la cursa i pel seu atractiu recorregut. Alguns noms propis com el de l’excampió del món Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler o el vigent vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han confirmat la seua presència a l’edició 100.