Rosa Raga, nova Síndica de Greuges d'Alcanar

Esta figura s’ha creat per a fer de nexe d’unió entre la ciutadania i l’Ajuntament

per Redacció , Alcanar, 4 de febrer de 2020 a les 17:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Alanar ha nomenat Rosa M. Raga Chimeno com a Síndica de Greuges d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, a proposta de l’alcaldia. Es tracta d'una figura que s’ha creat per a fer de nexe d’unió entre la ciutadania i l’Ajuntament i per apropar el veïnat al Consistori, un pas que l’equip de govern ha volgut donar en l’àmbit de la participació ciutadana i transparència.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, en una compareixença pública este dimarts li ha fet “un agraïment públic molt sentit per la seua voluntat d’ajudar-nos de forma desinteressada, en una mostra de generositat que cal posar de manifest”, ha afirmat, tot destacant “el seu currículum brillant.”


Raga ha treballat sempre pel benestar de les persones. En una primera etapa professional va fer atenció directa i després va passar a desenvolupar tasques de gestió i direcció en diferents centres d’atenció especialitzada de Catalunya. Entre d’altres, ha estat directora territorial, directora de la residència de Gent Gran de Reus i regidora de l’Ajuntament de Reus.  

El batlle d’Alcanar també ha recordat que “la figura de la Síndica de Greuges té una durada màxima de cinc anys, traspassant així el límit del mandat per garantir la imparcialitat i que el càrrec no estiga subjecte a la legislatura”.


Per la seua banda, Rosa Raga ha volgut destacar “la iniciativa que ha tingut el govern de majoria absoluta d’Alcanar per tenir un control administratiu extern i garantir així que la ciutadania puga sentir-se més prop de l’Ajuntament.”

La Síndica de Greuges d’Alcanar no està subjecta a cap mandat o autoritat, “el fet de tenir autonomia per a desenvolupar les funcions ha estat un aspecte important que he tingut en compte a l’hora d’acceptar el càrrec,” comenta Raga, que també és presidenta de l’associació de Mestresses de Casa d’Alcanar.

Les funcions d’esta figura que vetlla pels drets fonamentals i les llibertats públiques del veïnat del municipi es basen en el reglament del Síndic Municipal de Greuges d’Alcanar. Entre altres tasques, inclou la supervisió de les activitats de l'Administració municipal o examinar i resoldre les queixes formulades pels ciutadans i ciutadanes que no estan d'acord amb la gestió municipal.

La Síndica està a la disposició de la ciutadania els dimecres al matí de 10 a 13 h  i els dijous a la tarda de 16.30 a 18.30 h a l’edifici dels Serveis Agraris. L’últim dijous de cada mes i, amb el mateix horari, es desplaça a la Llar de Jubilats de les Cases.

La ciutadania pot contactar amb ella per a demanar cita al telèfon 674996645 (preferentment en horari de tarda), així com al correu electrònic [email protected]

Per acabar, Raga ha recalcat que “la confiança que se m’ha donat fa que m’implique molt més i que siga molt més curosa. Intentaré fer la meua faena de la millor manera”, ha conclòs.

 

Participació