El Dia Escolar de la No-violència i la Pau protagonista dels centres d’educació especial del territori

Els alumnes del Sant Rafael i Sant Jordi de la Diputació a Tarragona i Tortosa realitzen activitats fora i dintre de l’aula amb motiu de la celebració

Els alumnes del Sant Rafael i Sant Jordi de la Diputació a Tarragona i Tortosa realitzen activitats fora i dintre de l’aula amb motiu de la celebració
Els alumnes del Sant Rafael i Sant Jordi de la Diputació a Tarragona i Tortosa realitzen activitats fora i dintre de l’aula amb motiu de la celebració | Cedida
Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:35h
El Col·legi d’Educació Especial Sant Rafael de la Diputació a Tarragona i el Col·legi d’Educació Especial Sant Jordi de la Diputació a Tortosa celebren el dia 30 de gener el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Els dos centres realitzen activitats amb els seus alumnes al llarg del dia, i el CPEE Sant Rafael participa, un any més, en l’acte conjunt impulsat per diverses escoles i instituts que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Els alumnes del CPEE Sant Rafael que no han assistit a l’acte conjunt han realitzat activitats a l’aula. Han treballat personatges que han estat importants en la lluita per la pau a través de lectures, contes i manualitats. Els alumnes de tallers i PTVA han visitat l’exposició “Personatges importants que han lluitat per la Pau” i han realitzat una sortida del Gegant acompanyat de la Colla gegantera i els Grallers de l’escola.

Al Col·legi d’Educació Especial Sant Jordi també han celebrat el DENIP i per això han realitzat dues activitats. Al matí han fet una performance tota l’escola junta al pati de l’escola on han creat un gran símbol de la pau. A la tarde han organitzat la primera cursa de relleus realitzada al centre. Cada infant abans de la cursa ha escrit en un paper un desig, frase o paraula referent al Dia per la Pau. Esta nota l’han portat a sobre durant la cursa de relleus, on hi ha participat tota l’escola, des dels més menuts fins als més grans, i amb tots estos desitjos han creat un gran mural. 
 

Foto: Cedida



La igualtat s’ha de viure! La igualtat s’ha de veure!


Cada any es realitza un acte conjunt impulsat per diverses escoles i instituts per celebrar el DENIP, un any més, el CPEE Sant Rafael hi participa. Enguany el lema escollit per l’acte conjunt ha estat La igualtat s’ha de viure! La igualtat s’ha de veure! Una proposta que permet reflexionar sobre les desigualtats de gènere i la societat on es continuen atribuint rols diferents a dones i a homes. L’acte s’ha articulat mitjançant una sèrie de cançons de diferents autores i autors, que, utilitzant diferents llengües, permeten reflexionar sobre diversos temes. Durant l’acte també s’han presentat en vídeo algunes reflexions i algunes de les activitats que han treballat els alumnes als seus respectius centres durant aquest primer trimestre entorn al lema d’enguany. 


L’acte ha comptat amb actuacions de diferents escoles i instituts. Els alumnes del CPEE Sant Rafael també hi han participat amb una actuació musical conjunta amb alumnes de l’Escola d’Educació Especial Estela i dels centres la Muntanyeta i SOLC. L’activitat formava part del projecte de música MiraSona de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, dirigit per Ricardo Alba i Alba Cots, i ha comptat amb la participació dels alumnes del Servei de Teràpia Ocupacional Solc, dirigits per Yolanda Raduà i Ismael Colombo.


El DENIP és una iniciativa que va engegar el poeta mallorquí Llorenç Vidal i Vidal l’any 1964. Posteriorment, l’any 1933 la UNESCO va reconèixer el dia 30 de gener com el Dia Escolar de la No-violència i la pau, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.