L’Hospital Verge de la Cinta participa en la gran Marató de Donants de Sang de Catalunya

Una de les principals novetats del Banc de Sang 2020 és el servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang.

per Redacció , Tortosa, 14 de gener de 2020 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donen sang durant estos dies per arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.
Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 es llençarà amb motiu de la Marató. Es tracta del servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang. 

El Banc de Sang serà el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei al ciutadà a través de Whatsapp. A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona podrà fer consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per correu electrònic o per telèfon.
L’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova ‘banda sonora’. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os. 

La cançó s’ha estrenat el 7 de gener coincidint amb la presentació de la Marató als ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i està disponible a les principals plataformes digitals.  

Participació