Els ports de la Ràpita i l'Ametlla aspiren a acollir una de les bases de la futura divisió marítima del Mossos

La nova policia del mar tindrà competències administratives

Membre de l'actual Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra
Membre de l'actual Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Aguaita.cat
10 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:02h
Els Mossos d’Esquadra impulsaran en els propers mesos una nova àrea dedicada a les competències en matèria administrativa en l’espai marítim. O dit d’una altra manera, una policia del mar, tal com avançava esta setmana La Vanguardia.

Esta nova divisió marítima comptarà amb tres ports base en la seua infraestructura. Al sud, Interior baralla dues opcions, el port de Sant Carles de la Ràpita o el de l’Ametlla de Mar. Esta darrera població ja compta amb una comissaria de Mossos, mentre que la base més propera a la Ràpita és la comissaria d’Amposta.

La zona nord del país es cobriria amb el port de Palamós, mentre que a l’Àrea de Barcelona serien els ports de Sitges o Vilanova els que actuarien com a base.

Tots aquests ports depenen de la Generalitat, concretament de la Conselleria de Territori.
 
La futura divisió del mar compta amb, de fet, amb 17 Mossos. Són els que des de fa una dècada integren la unitat aquàtica de la policia catalana. No obstant, Mossos espera obrir una convocatòria dintre del cos per tal que aquells policies que ha disposen de titulacions relaciones amb activitats marítimes i patronatge d’embarcacions puguin optar a formar part de la nova àrea.