El nou sistema de corretges de 3 infermeres ebrenques guanya un Premi d’Innovació

Treematernity, que és una start up de la URV que innova amb les corretges de monitoratge de les embarassades

Redacció
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:43h
1200_1577133784Screenshot_20191223-212359_Facebook
1200_1577133784Screenshot_20191223-212359_Facebook | Cambra de Comerç de Tarragona (Cedida)
La cambra de Comerç de Tarragona va acollir el passat 12 de desembre la V Jornada d’Innovació i Recerca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA).
L’acte inaugural va anar a càrrec de la Dra. Mar Lleixa, Directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre i que va agrair l’esforç de les infermeres i infermers per crear i donar valor a una jornada dedicada a la recerca. També va recordar que l’OMS dedica l’any 2020 a les infermeres, amb la campanya Nursing Now, coincidint amb els 200 anys del naixement de Florence Nightingale; un fet que ha de posar en valor la feina de les infermeres.

A més de la Dra. Mar Lleixa, a la taula inaugural va ser-hi la presidenta de CODITA, Lluïsa Brull que va destacar i agrair la feina feta per la Comissió de Recerca del Col·legi per fer factible la jornada. També Gerard Mora, secretari de CODITA i coordinador de la comissió de recerca va intervenir en aquesta inauguració, tot destacant la quantitat de treballs presentats, 42, i l’alta qualitat investigadora.

Com ja vam anunciar a l'Aguaita tres infermeres ebrenques van ser premiades per innovació al crear Treematernity, que és una start up de la URV que innova amb les corretges de monitoratge de les embarassades.

Han patentat el que anomenen Belty, cinturons d’un sol ús per a fer el monitoratge de les dones embarassades que aporten, segons ja indiquen els estudis de testeig, molts avantatges respecte els convencionals. No cal rentar-los cada vegada que s’utilitzen –ni assecar-los- ja que són material fungible i es llencen després de cada ús. Són, per tant, més higiènics i faciliten les tasca de les llevadores, que no han de tenir-ne cura que estiguin apunt per tornar-los a fer servir una vegada s’ha acabat el monitoratge de la embarassada.  Els estudis han demostrat que són més confortables, més segurs i aptes, a més, pels parts a l’aigua i permeten una millor mobilitat de la dona embarassada.
A més d’este premi, a la V Jornada d’Innovació i  Recerca de CODITA també s’ha premiat la millor tesi amb 1.000 euros, a dos treballs de fi de grau, amb imports de 100 i 80 euros, als tres millors treballs de recerca amb premis de 600, 400 i 200 euros, als 3 millors pòsters amb premis de 200 euros, 100 euros i un diploma acreditatiu i un any de col·legiació gratuïta per al millor expedient acadèmic.