La ballarina ebrenca Sònia Gómez estrena dissabte l’obra BanDaNsant

L’espectacle tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de Cultura de la Sénia i és d’entrada lliure i gratuïta enmarcat en el Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

1200_1574959883PSX_20191128_174751
1200_1574959883PSX_20191128_174751 | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:16h
El VII Festival de Músiques en Terres de Cruïlla acollirà el dissabte 30 de novembre l’estrena de l’espectacle de nova creació, BanDaNsant, de la ballarina, coreògrafa i performance ebrenca Sònia Gómez, que estarà acompanyada per l’artista Raquel Gualtero i la música de Pep Vila i de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca. En un principi este espectacle havia de ser l’acte de cloenda de les activitats de l’edició d’enguany del Festival, però cal recordar que totes les activitats del passat dia 19 d’octubre, la jornada «Música i Dansa en Terres de Cruïlla», el taller i el sopar, es van haver d’ajornar i s’han reprogramat per al pròxim 14 de desembre.

Pel que fa a BanDaNsant, és un espectacle que vol unir música de banda i dansa en una representació del pas de la vida a un poble del Sénia, de l’Ebre, dels Ports. Els artistes han triat la Sénia, però pot ser qualsevol. Als pobles avui vivim entre la tradició i la necessitat constant de reinventar el món, de millorar-lo. En som pocs, però indispensables. Amb la música, la dansa i la paraula volen fer pensar l’espectador en identitats, memòria i emoció. En ganes de pensar nous futurs sense oblidar els mons passats. L’espectacle tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de Cultura de la Sénia i és d’entrada lliure i gratuïta.

Quant als actes previstos per al dia 14 de desembre, trobarem la jornada «Música i Dansa en Terres de Cruïlla» on el ballarí i coreògraf Roberto Olivan oferirà la Ponència marc Matèria Sonora, seguidament, hi haurà la Roda d’experiències en què s’explicaran diferents aspectes dels espectacles BanDaNsant, Dansàneu, CONTR@BAND@, Ball al carrer i Animal de séquia, i s’hi tancarà amb un debat i cloenda. Ja a la tarda hi haurà el taller de dansa impartit per Roberto Olivan i a la nit, el sopar amb estrella Michelin al restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona. Estes dues activitats necessiten inscripció i reserva a: [email protected].

El Festival de Música en Terres de Cruïlla, que enguany està dedicat al binomi música-dansa i per això totes les activitats intenten aprofundir en aquesta relació, està organitzat pel Centre d’Estudis Seniencs, l’Agrupació Musical Senienca, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia. El festival compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d’Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de La Sénia.

Més informació :
https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/