eleccions 10-N

El PSC aposta per un model de creixement de les Terres de l'Ebre basat en l'economia circular

Segons el candidat ebrenc al Senat i alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell, "l'emergència climàtica ens obliga a accelerar la transició ecològica de l'economia"

per Redacció , Sant Jaume d'Enveja, 4 de novembre de 2019 a les 12:10 |
Joan Castor Gonell (PSC) fent campanya pel Delta | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC aposta per un model de creixement de les Terres de l'Ebre basat en l’economia circular, que mantingue l'activitat tradicional primària (agrícola, ramadera i pesca) i l'agroindústria que se'n deriva. Segons el candidat ebrenc al Senat i alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell, "l'emergència climàtica ens obliga a accelerar la transició ecològica de l’economia que inclou programes per incentivar la creació de llocs de treball i la diversificació del teixit productiu  en els sectors i comarques més vulnerables".

Amb "caràcter immediat", els socialistes prometen impulsar la llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica "amb el màxim de consens social i polític" amb l'objectiu d'aconseguir al 2030 un percentatge d’electricitat produïda amb energies renovables del 74%,per arribar al 2050 al 85%.


Els socialistes també proposen l'impuls d’una llei de plàstics d’un sol ús, com a part de l’estratègia de l’economia circular que promourà la reutilització i el reciclatge, introduint per a determinats residus el sistema de dipòsit i retorn, per arribar a l’objectiu de “residu zero” en l’horitzó 2050.

Segons Castor Gonell, "una nova governança de l’aigua es imprescindible". Els això els socialistes asseguren que reorientaran la política de l’aigua "fomentant la participació social i institucional, per anticipar i mitigar els efectes del canvi climàtic, garantint les exigències ambientals establertes en la normativa Europea", afegeixen, a més que augmentaran "la seguretat hídrica de totes les Conques". 

 

Participació