Ferran Bel: «els vots de JxCat a les Terres de l'Ebre mai seran lliurats a canvi de res»

Els neoconvergents presenten la llista per a les eleccions del 10-N

Membres ebrencs a la llista de JxCat a la demarcació de Tarragona
Membres ebrencs a la llista de JxCat a la demarcació de Tarragona | Cedida
Redacció
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:39h
Junts per Catalunya (JxCAT) ha presentat els membres de la llista a les eleccions generals a la demarcació de Tarragona. Ferran Bel encapçalarà esta vegada la llista, ja que en anteriors comicis ho havia fet Josep Rull, ara condemnat pel Tribunal Suprem.

Els candidats de JxCAT han posat de manifest la injustícia que suposa que Josep Rull no puga encapçalar la llista de la coalició al Congrés dels Diputats. “Per nosaltres el company Rull continua sent el nostre candidat”, ha ratificat Bel. 

Pel que fa a la campanya electoral, el cap de llista pel Congrés a la demarcació de Tarragona ha explicat que s’emmarca en una anormalitat al país, ja que la sentència ha afectat a les llistes de Junts per Catalunya i d'ERC. A més, ha destacat que “ha perjudicat, de forma definitiva, les relacions que puguen haver entre Catalunya i l’Estat espanyol”. D’esta manera, Bel s’ha mostrat preocupat davant del posicionament del Patrit Socialista, vist que hi ha un apropament cap als partits de la dreta espanyola. “El PSOE s’acosta al PP, C’s i Vox mentre cerquen l’aplicació del 155, sense motiu”, ha sentenciat el candidat ebrenc.

Bel també ha fet palèsa la complexitat de la campanya electoral: "estem aquí a causa de la incapacitat de formar govern per part dels líders de PSOE i Podemos". Així mateix, el candidat de JxCat també s’ha mostrat dolgut davant el transcurs de la campanya electoral
i ha remarcat l’oportunisme de fer coincidir la sentència de l’1 d’octubre amb les eleccions a les Corts Generals. “Farem una campanya que no és la que voldríem. Nosaltres hauríem d’estar centrats en la resposta a la sentència, però algú va pensar que li interessaria
convocar els comicis electorals després de la resolució”.

Per una altra banda, Junts per Catalunya ha exposat que reivindicarà les propostes sectorials i territorials que necessita el Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre. Segons Bel, "no és la falta de consens, és la manca de voluntat política per part de l’Estat espanyol per invertir al nostre territori". Bel ha recordat que alguns dels temes que tornaran a posar sobre la taula, com són la regressió del Delta, la descontaminació del pantà de Flix o la millora de les infraestructures viàries, ferroviàries mediambientals. En
esta línia, Bel ha emfatitzat que els votants ebrencs han de tenir la seguretat que “els vots de Junts per Catalunya a les Terres de l’Ebre mai seran lliurats a canvi de res”.

Pel que fa a les llistes de Junts per Catalunya són les mateixes que en els passats comicis electorals, llevat de Josep Rull. Pel que fa als candidats ebrencs, a més de Ferran Bel, qui encapçala la llista al Congrés, els moranovencs Ferran Bladé i Manel Suñé, així com l’arnerol Joaquim Miralles en són els candidats suplents al Congrés. Mentre que els ampostins Josep Sancho i Teresa Moya es mantenen a la suplència del Senat. L’únic canvi a la candidatura s’efectua al Congrés dels Diputats, ja que Eva Feijoó s’incorpora com a suplent en número 3.

Congrés de Diputats 
Ferran Bel 
Aurora Masip 
Montse Vilella 
Esther Flubacher
Jordi Marlès 
Marc Vinya 

Suplents:
Bàrbara Flores 
Ferran Bladé 
Eva Feijoó 
Joaquim Miralles
Manel Suñé
Lluïsa Gené

Senat
Hèctor López Bofill
suplent: Teresa Moya
suplent: Xavier Gallego

Assumpció Castellví
suplent: Judith Vidal
suplent: Rafael Serrano

Anna Magrinyà
suplent: Josep Sancho
suplent: Míriam Forcadell