La llevantada deixa fins a 160 litres en alguns punts del territori

Les acumulacions més importants s'han registrat a Tivissa i la Ràpita

L'antiga N-340 al seu pas per l'Aldea
L'antiga N-340 al seu pas per l'Aldea | Ajuntament de l'Aldea
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:13h
L’episodi de llevantada que ha afectat les darreres 24 hores el territori se’n va, però ha deixat acumulacions importants a les Terres de l’Ebre:


Acumulació entre les 6:00am de dimarts i les 4:30am de dimecres:
Tivissa: 160.4
La Ràpita (est. Els Alfacs): 145.9
Amposta: 132.5
L’Ametlla de Mar:131.3
Benissanet: 127.7
Sant Jaume d’Enveja: 109.3
El Perelló:108.9
Vinebre:108
Ascó:102
L’Aldea:101.6

 

Canal de desguàs a tocar del Museu del Mar, a la Ràpita Foto: Cedida


Pel que fa a les afectacions viàries, avui dimecres les carreteres ebrenques ja estaven totes obertes, per bé que ahir a la tarde l’N-340 presentava dificultats de circulació entre Amposta i la Ràpita i va haver de ser tallada a l’Ampolla per inundació.

On encara no s’ha recuperat la normalitat és ala circulació ferroviària. La línia R15 de rodalies es troba interrompuda entre Tarragona i Móra la Nova “per condicions meteorològiques adverses”, mentre que a la R16 s’ha establert transport alternatiu per carretera entre l’Hospitalet de l’Infant i Salou, informa Renfe.
 

Carrers inundats a Deltebre, a mitja tarda. Foto: Cedida



Les afectacions més importants en quant a pèrdues materials i personals se les ha emportat el Camp de Tarragona. Una mare i el seu fill van desaparèixer anit a Vilaverd, arrossegats pel riu Francolí, que es va endur el bungalow que habitaven situat a prop de la llera del riu.
A l'Espluga de Francolí, la pluja s'ha endut dos ponts i ha destrossat per complet un celler de vi, i a l'Albi l'aigua també ha causat destrosses de consideració.

A Cambrils la crescuda de la riera que travessa el municipi s'ha endut part d'una passera i ha calgut evacuar un grup d'una cinquantena d'escolars que s'hostatjaven en una casa de colònies que s'inundava.