Carrers inundats, trens aturats i altres efectes dels més de 100 litres de pluja a diverses poblacions ebrenques

Esta tarda també s'han suspés les classes a diversos municipis de l'Ebre

Carrers inundats a Deltebre, a mitja tarda.
Carrers inundats a Deltebre, a mitja tarda. | Joel Dura
Redacció
22 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 20:15h
ACTUALITZACIÓ 20.00 hores: Tallada l'N-340 a l'Ampolla

A l'afectació ferroviària que ha provocat el temporal a les Terres de l'Ebre, amb la circulació interrompuda a les dos línies, R15 i R16, se li ha sumat també l'afectació viària. A hores d'ara, segons ha informat trànsit, està tallada la carretera N-340 a l'Ampolla degut a que ha quedat inundada en un tram. Concretament l'aigua ha inundat la calçada en els punts quilomètrics 1098 al 1098.5 en els dos sentits. 
  Protecció Civil recomana limitar al màxim la mobilitat la propera matinada, evitant especialment els desplaçaments per la xarxa secundària, on la proximitat de rieres i rius pot provocar la inundació de calçades.

ACTUALITZACIÓ 18.00 hores: Més de 100 litres per m2 en poques hores

123 litres d'aigua per metre quadrat a la Ràpita en poques hores, 110 a Tivissa o 100 a Amposta. Són algunes xifres de les precipitacions que el temporal de llevant està dixant a les Terres de l'Ebre, on s'han suspés les classes en alguns centres educatius com a mesura de prevenció. També s'han inundat baixos de cases i de carrers a diverses poblacions, com Tortosa, Roquetes, l'Aldea, l'Ampolla o Deltebre, entre altres.  A Amposta, les fortes pluges han obligat esta tarda a tallar al trànsit els camins pista Tapa, Granell, Comunets i Mas de’n Carrasca, mentre que a l'Ametlla de Mar s'ha tallat el trànsit de vehicles a la carretera del Port amb motiu dels aiguats. També l'entrada de Tivissa ha quedat inundada amb dos pams d'aigua per la influència del barranc de la Foix. A més, la circulació ferroviària ha hagut de ser interrompuda a la línia que circula per l'interior de l'Ebre, l'R15, i a la línia del litoral també hi ha afectació perquè la circulació ha estat interrompuda entre l'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig per incidència a les instal·lacions derivat de condicions climatològiques adverses, segons ha informat Renfe.

Forta precipitació este migdia a la Ràpita. Foto: Aguaita.cat


INFORMACIÓ 15.30 hores
Tal com apuntaven les previsions, les precipitacions han arribat amb molta força a les Terres de l'Ebre, on en les darreres hores, les fortes plujes han deixat petjada. Fins a les 14:00 hores d'este migdia la dada més rellevant eren els 51,4 litres per metre quadrat a Illa de Buda, però en diverses localitats s'han acumulat en un moment 30 litres. 

En diverses poblacions s'han suspés les classes als centres escolars esta tarda. És el cas de ciutats com Alcanar, on la suspensió afecta els dos centres escolars de primària del municipi: l'escola Joan Baptista Serra i l'Escola Marjal per la forta intensitat de la pluja i la dificultat derivada per la mobilitat. També han suspés les classes a l'Escola Municipal de Música i l'Escola d'Arts Plàstiques d'Alcanar. 

L'Ajuntament d'Amposta ha activat en fase d'Alerta el seu pla d'emergència municipal per risc d'inundacions. Com a mesura preventiva també se suspenen les classes d'esta tarda als centres educatius de primària i llars d'infants de la capital del Montsià. 

Més al sud, a Vinaròs també s'han vist obligats a interrompre les classes per les fortes plujes.

Bombers informa que durant el migdia han rebut diverses alertes, inundacions de dos cases al Baix Ebre: al carrer Marquès de Bellet, a Tortosa i un altre avís per inundació d'una planta baixa al Raval de Crist. A més a més hi ha perill de barrancades com es veu al vídeo publicat per l'ajuntament de Campredó demanant precaució a través de les xarxes socials.
 <