Centenars de persones omplen la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en un matí de mobilitzacions

És l'avantsala d'una gran manifestació a les 20:00 hores

Centenars de persones han omplert la plaça de l'Ajuntament este migdia
Centenars de persones han omplert la plaça de l'Ajuntament este migdia | Sílvia Altadill
S. Altadill / S. Cabanes
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:09h
Estudiants, ciutadania i representants polítics han protagonitzat, este matí, les mobilitzacions en resposta a la sentència de l’1-O a Tortosa.

La mobilització més gran viscuda, de moment, a les Terres de l’Ebre, s’ha viscut, de fet, este migdia a la plaça de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre, on han confluït la manifestació d’estudiants, amb l’arribada de ciutadans i la concentració de representants institucionals. Alguns d’ells, de fet, ho havien fet minuts abans davant la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre.
 
La plaça ha quedat menuda, de fet, davant la confluència d’estes diferents mobilitzacions. Els presents han cantant els Segadors i han reclamat la llibertat dels presos polítics.
Esta ha estat l’avantsala de la gran manifestació que es preveu esta tarda pels carrers de Tortosa on, de ben segur, s’hi aplegarà gent de tot el territori que ja s’està mobilitzant per acudir-hi. L’hora de convocatòria és a les 20:00 al Pont de l’Estat.
  Entre els concentrats este migdia a Tortosa hi havia la diputada d’ERC, Irene Fornós: “Només podíem entendre la sentència si era per una absolució. Ara només podem mostrar el nostre rebuig. Constatem que avui ha mort la democràcia”, ha manifestat.
 
La diputada de JuntsxCat, Mònica Sales s’ha expressat en els mateixos termes: “Feia dies que demanàvem l’absolució com a única sentència possible. Certament avui és un dia trist per la democràcia. Hem d’estar més units que mai i més al costat d’estes persones que avui són condemnats a gairebé 100 anys per haver fet el que els vam demanar de manera democràtica a les urnes. Serenor, fermesa i unitat màxima per respondre”, ha conclòs.