La Vaga Mundial pel Clima també ressonarà a la Badia dels Alfacs

La Campanya pels Sediments, SEO/BirdLife, Ubora i el Col·legi del Poble Nou del Delta organitzen una sèrie d’accions este divendres 27 de setembre

per Redacció , Poble Nou del Delta, 26 de setembre de 2019 a les 09:46 |
Cartell de la jornada
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Campanya pels Sediments, SEO/BirdLife, Ubora i el Col·legi del Poble Nou del Delta s'han unit també als actes de la vaga mundial pel clima convocada este divendres 27 de setembre.

Les entitats convocants organitzen una sèrie d’accions a partir de les tres de la tarda a la confluència entre el Desaigüe de la Fortalesa i la Badia dels Alfacs. 


En primer lloc, una voluntària de la Reserva Natural de Riet Vell llegirà el Manifest pel clima, a continuació es farà una foto col·lectiva de tots els assistents amb una de les pancartes de la Campanya pels Sediments.

Val a recordar que el Delta de l’Ebre és una de les zones del planeta més vulnerables al canvi climàtic i a l’augment del nivell del mar. Els organitzadors volen destacar les responsabilitats dels polítics catalans, espanyols i europeus per aconseguir una gestió més responsable dels sediments a la Conca de l’Ebre i a la resta de conques hidrogràfiques.


Posteriorment, es realitzarà una ruta en kaiak fins a la Torre de Sant Joan i a la vora de la torre se farà un petit recital poètic amb poemes activistes de Jon Gras, David Monllau i Josep Juan. A més a més els participants netejaran diferents trams de les vores de la Badia dels Alfacs on la presència de residus de diferents procedències és recurrent. En este, els organitzadors també han volgut fer una crida a la població per reduir, reciclar i reutilitzar.

 

Participació