Endesa instal·la dispositius per a protegir les aus en una línia elèctrica de la Ribera d'Ebre

S'han folrat elements de maniobra i col·locat aparells antiposada a un total de 12 suports d'una xarxa de mitjana tensió

per Aguaita.cat , Flix, 17 de setembre de 2019 a les 09:52 |
Una de les línies sobre les quals s'ha actuat | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat dispositius aïllants a una línia elèctrica de mitjana tensió de la Ribera d'Ebre amb l'objectiu de protegir l'avifauna de la comarca. Esta actuació, que ha suposat una inversió superior als 33.000 euros, redueix, d'una banda, el risc elèctric per als ocells i, de l'altra, millora la qualitat del servei a gairebé 15.000 clients repartits entre nou municipis.

Esta operativa ha comportat la instal·lació de fundes aïllants amb revestiments de silicona i dispositius antiposada a un total de 12 suports d'una línia elèctrica de 25 kV rural de la comarca.


Per una banda, els dispositius aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l'estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. I, per altra banda, els aparells antiposada no permeten que les aus puguen reposar als suports de les línies per evitar, així, possibles curtcircuits.

En concret, les aus que es protegeixen especialment són l'àguila marcenca, el voltor, el duc, el milà negre i el corb, entre d'altres.


A més de la destacada repercussió mediambiental, aquests treballs també milloren, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a més 14.000 clients que depenen d'esta línia, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret, se'n beneficiaran principalment clients de García, Tivissa, Móra d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Flix, la Palma d'Ebre, Riba-roja d'Ebre, Miravet i Vinebre. L'adaptació de la línia s'ha fet, a més, amb la brigada de treballs en tensió, de manera que s'han executat els treballs en directe, sense haver d'interrompre el subministrament a cap client ni a cap municipi.

Estos treballs, que s'han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de la Ribera d'Ebre, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori.

 

Participació