Denunciats dos pescadors recreatius al Baix Ebre per pescar tonyina roja en període de veda

Es tracta d'un pescador de Deltebre i un altre de l'Ametlla de Mar

per Redacció , Deltebre, 10 de setembre de 2019 a les 13:48 |
Exemplar de tonyina interceptada a Riumar (Deltebre) | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Civil ha denunciat dos pescadors recreatius per capturar dos exemplars de tonyina vermella en època de veda a Riumar, Deltebre.

Durant un dispositiu encaminat al control de la pesca furtiva de la tonyina vermella a principis de la setmana passada va ser detectada una embarcació rígida a Riumar (Deltebre) que es disposava a efectuar l'amarratge. En la inspecció de l'embarcació es va localitzar doble fons amb sistema de refrigeració i en el seu interior una peça de tonyina vermella (Thunnus Thynnus) d'una longitud de 85 cm. i un pes d'uns 60 quilos.


Després d'identificar el patró de l'embarcació es va comprovar que el mateix era multireincident en aquest tipus d'activitats il·lícites, havent estat denunciat en més de trenta ocasions per practicar activitats pesqueres il·legals.

Alhora a finals de la setmana passada personal del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa en coordinació amb Inspectors de Pesca de la Generalitat de Catalunya, van interceptar un vehicle que pretenia abandonar el port pesquer de Calafat (l'Ametlla de Mar), transportant al seu interior un nevera portàtil de grans dimensions. S'hi van localitzar diverses parts de tonyina vermella trossejat, sense cap, vísceres i cua amb un pes d'uns 50 quilos, previsiblement preparat per introduir-lo en la cadena alimentària fora de les vies legals, burlant els controls administratius i sanitaris.


Per aquest motiu de es va procedir a la confiscació dels exemplars capturats, practicant l'extracció de mostres per a l'anàlisi genètica, formulant acta-denúncia als infractors per infringir la Llei 3/2001 de pesca marítima de l'Estat, per la tinença i descàrrega de exemplars de tonyina vermella en època de veda.

 

Participació