Una vintena de restaurants de la Ràpita oferiran menús amb el polp i l'arròs com a protagonista

Les Jornades Gastronòmiques del Polp i l‟Arròs arriben a les 28 edicions, consolidant-se com les més longeves del calendari gastronòmic rapitenc

per Redacció , La Ràpita , 9 de setembre de 2019 a les 16:28 |
Les Jornades Gastronòmiques del Polp i l'Arròs de la Ràpita arriben a la seua 28a edició. Entre el 14 de setembre i el 6 d‟octubre, 18 restaurants de la població oferiran menús basats en aaquests dos productes. Són dos establiments més que l'edició anterior: una mostra del bon moment del sector de la restauració i de la qualitat creixent de la cuina de la Ràpita.
Per l'alcalde de la Ràpita i regidor de turisme, Josep Caparrós, “això significa que la restauració està molt motivada i implicada amb la promoció del nostre municipi”. Caparrós ha presentat la

vintena de menús que s‟oferiran a l‟Espai Gastronòmic del Mercat Municipal. “Tothom assimila la Ràpita amb bona gastronomia, i d‟això és del que van aquestes jornades”, ha afegit Caparrós.

La presentació ha comptat també amb la participació del secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita, Joan Balagué, i dels cuiners i responsables dels restaurants Casa Vella, Òscar Comes, i Juanito Platja, Natàlia Samper. L'acte també ha servit per mostrar als mitjans de comunicació alguns dels plats que es podran degustar de la mà dels seus cuiners i cuineres.

Les Jornades del Polp i de l'Arròs coincideixen amb la temporada de la sega de l'arròs al delta de l‟Ebre i amb les festes de la sega que s'organitzen als municipis deltaics. També coincidix amb la finalització de la veda biològica de la flota pesquera d'arrossegament, la qual cosa garanteix l'abastiment de polp als restaurants del municipi.
Pels restauradors de la Ràpita, les Jornades del Polp i l'Arròs són una nova oportunitat per seguir pujant el llistó gastronòmic, però sobretot per allargar la temporada turística, que tot just quan ha acabat la seua campanya d'estiu fa una setmana. “Al setembre a la Ràpita no s'acaba la temporada. Comencem el mes amb unes jornades gastronòmiques perquè a la Ràpita estem oberts els 365 dies de l'any”, ha recordat l‟alcalde, Josep Caparrós.
A més dels Restaurants Casa Vella i el Restaurant Juanito Platja, s‟han sumat a les Jornades Gastronòmiques del Polp i l‟Arròs els restaurants Can Vicent, Piscolabis Gastrobar Les Delícies, Albert Guznmán, Miami Can Pons, Marieta Taperia, Cal Manú, Ventall Freddy, Restaurant Taperia TT, Numma, Arrosseria Llansola, Tito‟s, Can Batiste, El Caliu, Mar y Luz, Varadero i Casa Ramón Marinés.
El preu dels menús oscil•len entre els 30 i els 45 euros, i inclouen aperitius, entrants, plat principal, postre i un maridatge de vins de la D.O. Terra Alta. Els restauradors han demanat que aquelles persones interessades facin reserva prèvia per poder garantir la correcta preparació Aprofitant les Jornades Gastronòmiques del Polp i de l'Arròs, l'Estació Nàutica ha elaborat unes escapades, "Gastro- Natura" que pretenen complementar l'oferta gastronòmica i oferir un servei integral per als visitants. Els packs inclouen allotjament, menú i una activitat amb preus variables en funció del menú escollit, l'allotjament i l'activitat que es vulgue practicar.

 

Arxivat a:
General
Participació