L'ajuntament de l'Aldea inicia el pla de millora de l'Avinguda Catalunya

Es pretén millorar la imatge de la via pública signant convenis de millora amb els propietaris dels solars

1200_1567409622PSX_20190902_092721
1200_1567409622PSX_20190902_092721
Redacció
02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:00h
L'ajuntament de l'Aldea actua després que al juny el ministeri de Foment li cedís la titularitat de 7,7 quilòmetres de carreteres, dels quals cinc són d'esta avinguda, la històrica travessera de l’N-340, que el govern projecta readequar a les necessitats d'una via urbana.L'ajuntament, està preparant una sèrie d'actuacions als confrontants dels solars no edificats de l'avinguda Catalunya, on pretén millorar la imatge de la via pública, signant convenis de millora amb els propietaris dels solars.
En este sentit ja s'han realitzat les primeres actuacions de millora; una ha estat al costat de la Plaça de les Moreres, on s'ha realitzat una actuació per delimitar el trànsit i a la vegada s'ha enjardinat aquesta àrea.
La següent actuació, ha estat  a la rotonda de la carretera de Tortosa amb la mateixa avinguda Catalunya on s'ha arribat a un acord amb els propietaris dels solars de l'antic magatzem de la sal, que consisteix en retirar tots els elements existents, com ara  tanques deteriorades i vegetació, construint un nou mur de delimitació on s'ubicaran unes jardineres amb plantes i flors; amb aquesta actuació es pretén millorar la imatge  a un dels punts més concorreguts de l'Aldea.
Actualment la Regidoria d'Imatge de Poble i d'Espais Verds, estan planificant les accions a realitzar en aquest sentit, a tot el recorregut de l'av. Catalunya.
La finalitat de l'ajuntament amb tota aquesta sèrie de millores és adequar i reconvertit l'antiga carretera nacional a carrer, una de les artèries principals de l'Aldea.
L'obertura al trànsit de la variant de la N-340 al municipi de l’Aldea al 2013, posava fi al trànsit de 17.000 vehicles, una gran part dels quals eren pesants, que este municipi del Baix Ebre suportava diàriament al llarg dels 3 km que comprenen el nucli urbà. Un cop alliberada la via d’esta pressió, el municipi vol reconvertir-la en una avinguda urbana i que, a més, se solucionen els problemes endèmics d’acumulació de l’escorrentiu de pluja en diversos punts de la travessera, connectant els barris, dinamitzant el comerç, millorant l’atractiu d’una nova reordenació i cohesionant el sentiment dels aldeans envers esta via de comunicació que ha fet més de barrera que d’element de connexió.