L'escocesa Kathy Hinde porta a Lo Pati una instal·lació sonora i escultòrica sobre el canvi climàtic

L'artista crea consciència sobre l'escalfament global i el desgel en una de les propostes més colpidores que es veurà a l'Eufònic

L'escocesa Kathy Hinde porta a Lo Pati una instal·lació sonora i escultòrica sobre el canvi climàtic
L'escocesa Kathy Hinde porta a Lo Pati una instal·lació sonora i escultòrica sobre el canvi climàtic | Cedida
Redacció
22 d'agost del 2019
Actualitzat a les 12:15h
 L'artista escocesa Kathy Hinde exposarà a Amposta, al centre d'art ebrenc Lo Pati, la seva instal·lació 'Phase Transition', una reflexió sobre el canvi climàtic a través dels sons i les escultures que crea inspirant-se en fenòmens de l'entorn natural. Del 31 d'agost al 15 de setembre, dins de l'Eufònic, es podrà veure una de les propostes "més espectaculars i colpidores" de la vuitena edició del festival. Hinde conjuga el so dels blocs de gel fonent-se amb un degoteig constant dins recipients metàl·lics per crear consciència sobre l'escalfament global i el desgel. Els blocs de gel s'aniran fonent a diferents velocitats segons les dades que arriben del canvi climàtic.

L'artista escocesa parteix de l'associació de naturalesa i tecnologia i genera instal·lacions audiovisuals i performances que combinen so, escultura, imatge i llum. A 'Phase Transition', Hinde utilitza degoteigs que ressonen en recipients de metall plens d'aigua i que es fusionen amb sons metàl·lics gravats en vinil i reproduïts en plats personalitzats. Estos sons van més ràpids o més lents segons la velocitat en què es va fonent el gel. A mesura que els visitants exploren l'espai, "les onades sonores creixeran i es desplaçaran "en patrons inigualables". 'Phase Transition' es va estrenar el 2017 en una piscina abandonada.

La instal·lació s'inaugurarà el 31 d'agost de vesprada , juntament amb el resultat de la residència artística d'Òscar de la Fuente, 'Piedras en el Camino', en què l'artista sonor utilitza les pedres d'altaveus del paisatge sonor del Delta. 

L'Eufònic i Lo Pati impulsaran aquest 2019 el taller de Maria Pons, 'L'hivernacle terra', per a xiquets de 6 a 10 anys, que s'ha creat a partir de la instal·lació de Kathy Hinde. El festival inclou el tradicional vermut als Ullals de Baltasar on enguany actuaran R'n'b de Dj Goodfellah i els inclassificables Hijos del Trueno, barreja de rumba, jota, bolero, havaneres i ritmes del Nil.