UP Terra Alta rebutja una baixada de preus del raïm en una campanya amb previsió de menys producció

La verema serà un 15% inferior que l'any passat tot i que es manté "l'excel·lent qualitat" del raïm

per Redacció , Gandesa, 19 d'agost de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos a la Terra Alta rebutja qualsevol baixada del preu del raïm, com han anunciat alguns dels principals compradors per a la campanya de verema que tot just comença. El sindicat advertix que no està justificada, ja que es preveu una davallada del 15% de producció, i "posaria en perill la viabilitat de moltes explotacions". La calor és una de els principals causes de la caiguda de la producció, que ha afectat de manera desigual als diferents municipis terraltins i sobretot a varietats com la carinyena. UP considera positiu que les cooperatives i els cellers privats milloren la qualitat dels seus productes però reclama que es veja reflectit en els preus que rep el productor.

El sindicat agrari ha assenyalat que Catalunya exporta un 75% del vi que produïx i el volum d'exportacions seguix creixent – de 149 milions de litres exportats el 2010 es va arribar als 230 milions de litres el 2017-. En este període també la facturació s'ha duplicat - fins als 627 milions d'euros el 2017-, així com el preu mitjà d'exportació i les quotes de mercat. 


Si tots els indicadors econòmics de la cadena vitivinícola són "positius" i la pagesia "s'ha esforçat" per millorar la qualitat del raïm, Unió de Pagesos denuncia que el preu en origen del raïm siga el mateix des de fa dos dècades i exigix a tots els agents implicats que actuen amb responsabilitat. Demanen al Consell Regulador de la DO Terra Alta que facen costat a la pagesia, "que no pot assumir uns preus més baixos que els de la campanya del 2018". 

 

Participació