L'entrada de vent de mestral incrementa el risc d'incendi a l'Ebre

El vent de mestral , pot provocar l’activació del nivell 3 del Pla Alfa a una quarantena de municipis de les comarques del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre

Redacció
12 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:18h
L'entrada de vent de mestral pot incrementar el risc d'incendi a les Terres de l'Ebre
L'entrada de vent de mestral pot incrementar el risc d'incendi a les Terres de l'Ebre | Arxiu
L'entrada de vent de mestral pot incrementar el risc d'incendi a les Terres de l'Ebre, una de les zones en què Protecció Civil ha activat, en fase de prealerta, el pla INFOCAT, igual que a Tarragona, Lleida, la Catalunya Central i l'Empordà. A l'Empordà s'ha activat en fase de prelaerta el pla PROCICAT i es demana màxima precaució a la població i evitar acostar-se als espigons i esculleres, així com l'ús de matalassos inflables i flotadors a les platges perquè la tramuntana els pot arrossegar fàcilment a l'aigua. 

El vent de mestral pot provocar l’activació del nivell 3 del Pla Alfa a una quarantena de municipis de les comarques del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre. En els propers dies, si no millora el pronòstic, també s’activaria la restricció d’accessos als massissos forestals la Serra del Montsià, la Serra de Cardo- Boix, i al perímetre de protecció prioritària de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradel. Justament este dilluns s'ha aixecat la restricció d’accés a la Serra de Cardó-Boix i a les muntanyes de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell per les últimes pluges.