La Guàrdia Civil intervé mig miler de cadups calats il·legalment davant la costa del Delta

Cadups calats il·legalment davant la costa del Delta
Cadups calats il·legalment davant la costa del Delta | Cedida
Redacció
09 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:53h
Agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa del parc natural del Delta de l’Ebre de la Guàrdia Civil de Tarragona, han intervingut una partida de 500 cadups que estaven fondejats il·legalment enfront de la desembocadura de l’Ebre.

L'actuació va tenir lloc durant la tard-nit del dimecres, quan la tripulació de l'embarcació “Rio Francolí” pertanyent al Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona, navegava enfront del litoral del Delta de l’Ebre fent tasques relacionades amb la protecció de l'ecosistema i els recursos marins, així com el control i inspecció de l'activitat de la flota pesquera, i van detectar a uns quinze metres de profunditat que hi havia calats arts il·legals sense identificació ni senyalització.

Després de continuar navegant per la zona, ja enfront de les costes d'Alcanar ,va ser descoberta una nova línia d'aparells, també sense senyalitzar ni identificar amb 400 cadups.
Segons Seprona, estos aparells podrien causar un greu risc per a la navegació, ja que s'utilitzaven a una profunditat prohibida i mancaven de senyals d'abalisament, boies i plaques identificatives.

En finalitzar el procés de recuperació de les arts, van ser intervinguts un total de 500 cadups, retornant al mar més de 200 exemplars de polp de roca que havien quedat atrapats en el seu interior.

El “cadup o catufol” és un art de pesca destinat a la pesca selectiva del polp de roca, el seu ús està prohibit durant els mesos de juny, juliol i agost, per coincidir amb l'època de reproducció de l'espècie.
Les arts intervinguts van quedar dipositades en els ports de Torredembarra i de la Ràpita a la disposició del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.