L'hospital de Tortosa ja disposa de vols nocturns amb helicòpter medicalitzat

Des del passat dijous, 1 d’agost, l’heliport de l’Hospital Verge de la Cinta està acreditat per realitzar vol nocturn

per Sílvia Altadill , Tortosa, 6 d'agost de 2019 a les 13:48 |
Presentació del nou helicòpter de vol nocturn | S.A.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha presentat avui el nou vol nocturn amb helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya, per assistir i traslladar pacients greus i crítics. Des del passat dijous, 1 d’agost, l’heliport de l’Hospital Verge de la Cinta està acreditat per realitzar vol nocturn.

L’heliport de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa es situa enfront el mateix hospital (Carrer de les Esplanetes, 14 - Tortosa).


Han participat en la presentació la gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà; el gerent de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Carlos Tobar; el cap dels Serveis Especialitzats del SEM; el doctor Josep Maria Soto; el delegat del Govern a Tortosa, Xavier Pallarès i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Tortosa, Mònica Ripoll.
El vol nocturn de l'helicòpter medicalitzat del SEM ja pot operar des d'aquest mes d'agost a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el centre hospitalari de referència de les Terres de l'Ebre. L'helisuperfície s'ha ampliat, amb una àrea d'aproximació i d'enlairament més gran, de 20 per 20 metres, i s'ha dotat amb una xarxa d'enllumenat d'abalisament. La inversió ha estat de 182.000 euros. La previsió és que pugui traslladar fins a un centenar de pacients crítics o greus a les regions sanitàries de Tarragona i Barcelona. Els trasllats de nit fins ara es feien amb ambulàncies. L'any 2018 es van desplaçar 378 persones mentre que només 6 es van traslladar amb l'helicòpter.

 

Participació