sanitat

La nova unitat d'hemodiàlisi de Tortosa atén més de 200 pacients durant el primer any de funcionament

Actualment reben tractament 154 persones, repartides en quatre torns

per Redacció , EMD de Jesús, 5 d'agost de 2019 a les 09:43 |
Unitat d'hemodiàlisi de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Unitat d'Assistència Nefrològica de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, ha complit el primer any de funcionament. Durant este temps, més de 200 persones han rebut tractament d'hemodiàlisi en una sala equipada per prestar l'atenció als malalts amb unes condicions més còmodes. Actualment reben tractament 154 persones, repartides en quatre torns. A estes, cal sumar les 3.000 persones que anualment són ateses a consultes externes.
 

L'Ajuntament de Tortosa va construir la unitat d'hemodiàlisi just al costat de l'accelerador linial que presta servei de radioteràpia. El nou edifici ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats, dividits entre l'àrea d'administració, consultes externes i àrea de tractament d'hemodiàlisi. Esta última disposa d'una capacitat per a 40 pacients, amb monitors d'última generació i llits elèctrics així com altres elements que ajuden a preservar la intimitat dels pacients i a fer més amable l'estada. L'equipament va entrar en servei el 30 de juliol del 2018, i va suposar una inversió de 3,6 milions, entre la construcció i l'equipació.
 

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància que té esta unitat d'hemodiàlisi per al conjunt de la ciutadania de Tortosa i del territori, ja que permet oferir un millor tractament i amb major benestar per als pacients. A més, ha assenyalat que l'equipament respon a la potenciació dels centres de salut de titularitat municipal que du a terme l'Ajuntament de Tortosa.
 
Des del 1980, l'hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència de les Terres de l'Ebre pel que fa al tractament de patologies renals.

 

Participació