Nou mamògraf d'alta precisió a l'HTVC i nous tractaments diagnòstics de ressonància cardíaca

Amb el nou mamògraf es detectaran lesions d'1-2 mm amb una imatge d'alta qualitat.

Mamògraf d'alta precisió donat per la Fundació Amancio Ortega
Mamògraf d'alta precisió donat per la Fundació Amancio Ortega | Arxiu
Redacció
10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:10h

Este matí el Servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HTVC) ha  presentat en roda de premsa l'incorporació d'un nou mamògraf d'última generació.

El nou mamògraf digital directe , està equipat en tomosíntesi que permet obtenir imatges digitals sense xassís ni procés de revelat per tant obté imatges seriades de molts pocs mil.límetres de gruix.La tècnica és més ràpida i resolutiva per a les pacients i escurça el temps d'espera dels resultats en tenir una ràpida detecció de les patologies.La radiació , també disminuix.

A tot Catalunya hi han quatre centres públics que disposen d'un mamògraf d'alta qualitat com este i un estarà , a partir d'ara, a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.Amb este nou aparell es detectaran lesions tant menudes com d'1-2 mm amb una imatge d'alta qualitat.

A la resta d'hospitals ebrencs com Móra i Amposta es continuarà amb el cribatge de detecció precoç de càncer de mama. 

El nou mamògraf forma part de la donació finançada per la Fundació Amancio Ortega als centres clínics i hospitalaris.

Des del passat 21 de Juny , com  ha informat la directora del centre Maria José Rallo i el cap del servei de Cardiologia Iñigo Lechuga es porten a terme estudis morfològics i amb contrast de ressonància magnètica cardíaca.Els pacients de les Terres de l'Ebre , ja no s'hauran de desplaçar fins a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.La ressonància magnètica cardíaca permet obtenir una imatge detallada del cor ,on s'inclou totes les seues cavitats i vàlvules i és un estudi no invasiu ,indolor i no emet radiació als pacients.

Amb aquests dos nous serveis l'HTVC vol millorar la recerca i la equitat sanitària al territori amb les millors tecnologies .