meteorologia

Canvi de temps: descens de les temperatures i pluges

Dilluns i dimarts s'esperen xàfecs i tempestes -que poden anar acompanyats de pedra i calamarsa- arreu de Catalunya i no serà fins dimecres que torni la calor

per Redacció, 8 de juliol de 2019 a les 10:31 |
El matí d'este dilluns ha començat amb alguns xàfecs en diversos punts del territori, localment acompanyats de tempesta. Les comarques més afectades per aquest canvi de temps són les del sud i oest del territori, ja que una línia d'estabilitat creua Catalunya i fins dimecres comportarà un descens de les temperatures i alguns ruixats. Al llarg del matí, al sud del país i en alguns punts del Pirineu i Prepirineu s'esperen algunes tempestes que durant la tarda s'aniran estenent i que poden afectar qualsevol punt de l'interior. En quedaran al marge les zones del litoral de Girona i Barcelona. 


Els ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada, segons el Meteocat, sovint aniran acompanyats de tempesta, fang i localment de calamarsa o pedra, si bé és possible que a punts del Pirineu i Prepirineu occidental i al massís del Port siguin forts. Acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, per bé que localment seran abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot l'occidental, i al massís del Port.
Segons informa el Meteocat, les tempestes, ruixats i xàfecs de l'interior poden anar acompanyats d'alguna calamarsada o pedregada. Dimarts també es presenta com una jornada inestable: les pluges poden arribar a la costa i amb intensitat. Fins a mig matí de dimarts s'esperen ruixats i tempestes a les comarques del terç oest del país i de la resta del Pirineu i Prepirineu i són possibles a altres punts del país. A partir de llavors s'aniran concentrant a les comarques del terç nord i de la resta de comarques de la Catalunya Central, si bé seran possibles a zones de muntanya. No serà fins dimecres que sembla que les temperatures tornaran a pujar. 

Pel que fa a la temperatura, la màxima descendirà entre lleugerament i moderada aquest dilluns. Al prelitoral central serà similar o lleugerament superior; oscil·larà entre 30 i 35 graus a la depressió Central, al Prepirineu, al prelitoral i al litoral sud; i entre 26 i 31 graus a la resta.

 

Participació