La Junta Electoral proclama els 25 membres que integraran el Consell Comarcal del Baix Ebre

El partit amb més consellers és ERC (11), seguit de Junts (8), Candidatura de Progrés (3), En comú Guanyem (2) i Ciutadans (1).

Redacció
05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:19h
Imatge d'arxiu del Consell Comarcal del Baix Ebre
Imatge d'arxiu del Consell Comarcal del Baix Ebre | Arxiu
La Junta Electoral de Tarragona ha proclamat els 25 membres que integraran la Corporació del Consell Comarcal del Baix Ebre en el mandat 2019-2023. El partit amb més representants és ERC-Acord Municipal (11 consellers), seguit de Junts (8), Candidatura de Progrés (3), En comú Guanyem (2) i Ciutadans-Partido de la Ciudadania (1).

Els representants d'ERC són Xavier Faura, regidor de l'Ajuntament de Tortosa; Laura Fabra, regidora de l'Ajuntament de Deltebre; Ivan Garcia, regidor de l'Ajuntament de Roquetes; Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar; Cinta Llaó, alcaldessa del Perelló; Simón Falcó, regidor de l'Ajuntament de l'Aldea; Roger Aviñó, alcalde de Xerta; Josep Antoni Navarro, alcalde de Camarles; Jordi Forné, alcalde d'Alfara de Carles; Rosalia Pegueroles, alcaldessa d'Aldover; i Virgínia Borràs, regidora de l'Ajuntament de Benifallet.Els consellers de Junts són Domingo Tomàs, regidor de l'Ajuntament de Tortosa; Carlos Serra i Andreu Curto, regidors de l'Ajuntament de Deltebre; Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla; Xavier Royo, alcalde de l'Aldea; Joan Pere Gómez, regidor de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar; Sandra Zaragoza, regidora de Camarles; Joan Antoni Caballé, regidor de l'Ajuntament del Perelló.

Els consellers de Candidatura de Progrés són Mercè Pedret, alcaldessa de Benifallet; Enric Roig, regidor de l'Ajuntament de Tortosa; i Maria Jesús Casals, regidora de l'Ajuntament d'Aldover.

Els consellers d'En Comú Guanyem són Jordi Jordan, regidor de l'Ajuntament de Tortosa; i David Poy, regidor de l'Ajuntament de Roquetes.

Finalment, l'únic conseller de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía és Sebastián Francisco Castañeda, regidor de l'Ajuntament de l'Ampolla.
 
La nova Corporació comarcal del Baix Ebre estarà integrada per 18 homes i 7 dones, i hi formaran part 9 alcaldes, tres més que en l'actual ple.