Comencen els World Sports Games Tortosa 2019 amb més de 3.000 atletes

L'estadi municipal Josep Otero va acollir la cerimònia d'inauguració amb una notable presència de públic

Redacció
03 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:13h
La mascota dels jocs, Cuca, davant la delegació catalana
La mascota dels jocs, Cuca, davant la delegació catalana | Cedida
Els WSG Tortosa 2019 ja estan oficialment en marxa. Este dimarts a la nit, el president del CSIT, Bruno Molea, ha declarat iniciats els dies de competició, fent una crida a totes les delegacions a participar en cada un dels esports presents deixant la part competitiva en un segon terme.

La cerimònia d’inauguració va arrancar a les 21.15h al camp de futbol Josep Otero. Els primers grans protagonistes van ser els gairebé 3.000 esportistes, de les 51 delegacions internacionals presents. Prèviament, el ventall de colors i de banderes de països de tot el món van recorrer el centre de Tortosa des del parc fins a l’estadi, amb un notable seguiment a peu de carrer.

Una vegada a l’estadi van ser els primers de desfilar pel davant de la graderia principal del camp de futbol, que va quedar plena amb més prop de 1.500 espectadors. La última a desfilar va ser la delegació de Catalunya, la Catalunya Nord i Occitània, que va ser rebuda dempeus per bona part del públic.

Després dels parlaments, un altre dels moments àlgids va ser la hissada de la bandera dels jocs, amb una performance artística del ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan, acompanyat dels membres de la seua companyia. Posteriorment, la Cuca, la mascota dels jocs, va entrar al camp de futbol, posant la nota més divertida a l’esdeveniment. 
 

Membres de la delegació de Rússia fent-se una foto amb Cuca Foto: Cedida



La cerimònia va reservar un lloc destacat per la cultura popular de la ciutat i del conjunt del territori: va comptar amb la presencia dels gegants que representaven les tres cultures que han poblat Tortosa al llarg dels segles. També amb una banda de música de 250 integrants de diverses bandes de l’Ebre que van tocar juntes. Juntament amb això, un tastet de la Festa del Renaixement o dos pilars de les colles Castelleres del territori fins arribar a un correfoc i un Castell de focs final.

A partir d'este dimecres ja entren en competició les primeres modalitats, després que aahir comencés el torneig de tennis al Club Tennis Tortosa, i el de Wheel gymnastics, al pavelló de l’Ampolla.