El ple de la Ràpita aprova les retribucions de l'alcalde i els regidors

Josep Caparrós -que ha rebutjat assumir altres càrrecs institucionals- tornarà a tenir una dedicació exclusiva per la qual percebrà 50.000 euros bruts anuals | S'aprova una dedicació parcial de 18.000 euros bruts anuals per a la regidoria de Governació, de Recursos Humans i de Comerç, Conxi Vizcarro; Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs i Joventut i Identitat, de Rafa Balagué

Imatge de l'últim ple de la Ràpita
Imatge de l'últim ple de la Ràpita | Cedida
Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:44h
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, continuarà dedicant-se en exclusiva a exercir el seu càrrec al capdavant de la Ràpita, i ha descartat assumir cap altre càrrec institucional per centrar la seua tasca en el municipi.

El ple municipal va aprovar este dimarts amb els vots favorables d’Esquerra Republicana i l’abstenció de l’oposició en ple (Junts per la Ràpita, Més Ràpita i el Partit Socialista de Catalunya), el règim de dedicació de l’alcaldia i la dedicació parcial de tres regidories delegades.

L’alcalde exercirà el càrrec amb una retribució de 50.000 euros bruts anuals, mentre que s'ha aprovat una dedicació del 60% a tres regidories: es tracta de la regidoria de Governació, de Recursos Humans i de Comerç, Conxi Vizcarro; Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs i Joventut i Identitat, de Rafa Balagué. Tots tres percebran 18.000 euros bruts anuals per la dedicació del 60%.

També es va donar compte dels nomenaments de tinents d’alcalde i membres de la junta de Govern Local. A més, es va aprovar el nomenament dels representants de la Corporació en òrgans col·legiats, amb el suport de tots els grups a excepció de Junts per la Ràpita, que es va abstenir.

Segons, l'alcalde, Josep Caparrós, “per a un municipi de l'envergadura de la Ràpita considerem que era una anomalia que només treballés en exclusiva per a l'ajuntament l'alcalde, i el que fem és normalitzar la governabilitat del Consistori, com anteriorment ja han fet la majoria dels pobles veïns amb este volum de faena, perquè és el que la Ràpita necessita i la manera eficaç de tirar endavant els projectes ambiciosos que volem implementar al nostre municipi”, ha afirmat Caparrós.

Sobre este punt, JxlaRàpita, MR i el PSC han coincidit en votar abstenció. “Vostès són els que han guanyat les eleccions i els que han de vetllar pels pressupostos de la Ràpita”, ha apuntat el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández. Tant la portaveu de JxlaRàpita, Helena Queral, com la del PSC, Rosa Anglés, han volgut aclarir alguns dubtes sobre quins són els regidors que tindran dedicació parcial (Conxi Vizcarro, Rafa Balagué i Oona Tomàs) i sobre com es gestionaran a la pràctica estes dedicacions. “Hem votat abstenció a les tres dedicacions parcials perquè pensem que pot ser positiu però primer s'ha de veure la tasca que faran estos regidors i el resultat de les funcions que facen”, ha afirmat la portaveu del PSC, Rosa Anglés.

Pel que fa al règim d'indemnitzacions per assistències, s'han aprovat les següents: Ple: 265 euros/sessió presidència i 215 regidories. Junta de Govern local 215 euros presidència/135 euros regidors; Comissions informatives 160 euros presidència/80 euros regidors. i Junta de portaveus 550 presidència/500 portaveus.

D’altra banda, el ple ha donat compte del nou cartipàs i també dels nomenaments dels tinents d’alcalde, que seran Albert Salvadó, Enric Vidal, Àngela Reverté, Joan Grau i Oriol Clos; i dels membres de la junta de Govern Local (Albert Salvadó, Enric Vidal, Àngela Reverté, Joan Grau i Oriol Clos). En el decurs de la sessió també ha pres possessió de l’acta el regidor Joan Carles Solanes.