Mor als 78 anys Frederic Mauri, un dels referents de la cultura ebrenca

La seua petjada artística destaca per la producció d'ex-libris i també com a fundador del col·lectiu Macla 65 i per la vinculació a la generació Gèminis

Frederic Mauri ha mort este dissabte als 78 anys d'edat.
Frederic Mauri ha mort este dissabte als 78 anys d'edat. | Cedida
Redacció
22 de juny del 2019
Actualitzat a les 22:24h
Este dissabte ha mort l'artista i professor Frederic Mauri, als 78 anys. Mauri ha estat un dels grans referents de la cultura de Tortosa des de meitat segle XX com a pintor, il·lustrador i professor de dibuix a l'institut Joaquim Bau.

L'abril passat, el Museu de Tortosa li va fer un homenatge en forma d'exposició, en la qual recollia la col·laboració que Mauri va fer al llarg dels anys amb l'escriptor Jesús Massip.

La seua petjada artística destaca per la producció d'ex-libris i també com a fundador del col·lectiu Macla 65 i per la vinculació a la generació Gèminis, sorgida al voltant de la revista cultural del mateix nom, moviments que van ajudar a revifar la cultura a Tortosa i a les Terres de l'Ebre en plena dictadura.

La mort d'esta insigne figura cultural ebrenca ha propiciat nombroses mostres de condol, entre elles la de l'Ajuntament de Tortosa, que ha lamentat la pèrdua en un comunicat.