patrimoni

Roc de la Fila i Cecília de la Lira, els noms dels dos nous gegants d'Amposta

Són músics i volen ser un homenatge a la tradició de música de banda de les dues entitats centenàries de la ciutat

per Redacció , Amposta, 11 de juny de 2019 a les 09:43 |
Imatge dels nous gegants, Cecília i Roc
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dos nous gegants músics d’Amposta ja tenen nom. Després de la votació popular, a través de les urnes ubicades als baixos de l’Ajuntament i a l’Oficina de Cultura i Festes a les caselles del Mercat, i l’enquesta realitzada a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament d’Amposta, Roc i Cecília han estat els noms més votats entre les opcions que es proposaven.

Així, el trombó de vares de la Fila es dirà Roc, amb 753 vots a les urnes i 125 vots a l’enquesta de Facebook (un total de 878 vots). En segon lloc ha quedat Cinto (amb un total de 624 vots), en tercer lloc Joan (375 vots) i finalment Josep (331 vots).


Quant al nom de la clarinetista de la Lira, serà Cecília, amb un total de 1273 vots (1051 en papereta i 222 per la votació a través de Facebook). Molt lluny ha quedat el segon nom, de Susanna, amb un total de 398 vots. La segueix Carme, amb 327 vots, i Assumpció, amb 216 vots.  

Els nous gegants es van presentar en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça. Este passat cap de setmana han participat al seu primer acte públic, a Castellbisbal, municipi que ha rebut el títol de Ciutat Castellera de Catalunya.

 

Participació