ERC-Tortosa Sí proposa traslladar l'Escola d'Hostaleria a l'antic col·legi Sant Josep

El grup encapçalat per Xavier Faura afirma que vol "revitalitzar" el nucli antic de Tortosa

L'equip d'ERC-Tortosa Sí, encapçalat per Xavier Faura, que es presenta a l'alcaldia de Tortosa.
L'equip d'ERC-Tortosa Sí, encapçalat per Xavier Faura, que es presenta a l'alcaldia de Tortosa. | Cedida
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:15h
Una de les principals preocupacions dels tortosins i tortosines, i estos dies també dels partits que es presenten a l'alcaldia de la capital del Baix Ebre, és la situació en la qual es troba el nucli antic. Després de l'ensorrament de dos edificis del carrer Montcada, el passat mes d'octubre, ara la majoria de partits tortosins presenten com a proposta "revitalitzar" el nucli antic. Un d'estos partits és ERC-Tortosa Sí, que diu que és necessari "convertir el nucli antic en una zona residencial més de la ciutat i un espai que atregui els turistes". És per això que Xavier Faura, candidat a l'alcaldia, ha apuntat traslladar l'Escola d'Hosteleria, que actualment està a l'Institut Dertosa, a l'antic col·legi Sant Josep. Perquè es dugui a terme la proposta però, primer el consistori ha de comptar amb la cessió de l'espai.

"De moment l'Ajuntament de Tortosa només disposa d'una declaració d'intencions per part de la Germandat dels Operaris, s'ha de negociar el temps de cessió de l'edifici abans de decidir quina actuació es fa en aquest espai", ha apuntat Faura. Amb tot, l'alcaldable republicà considera que l'edifici del barri del Rastre ha de tenir un ús social i educatiu. Actualment, l'Escola d'Hostaleria imparteix tres cicles de grau mitjà, una oferta educativa que el pròxim curs acadèmic s'ampliarà amb un cicle de grau superior.

Seguint amb la mateixa línia, una altra de les propostes electorals d'ERC-Tortosa Sí és la construcció d'habitatge i lloguer social al nucli antic. Una altra de les propostes resideix en elaborar un catàleg de titularitat de finques, que estigui actualitzat i un inventari del seu estat de conservació, a més de proposar als constructors de noves edificacions de construir més edificis socials al nucli antic.