Simulacre d'incendi en una embarcació del port de l'Ametlla de Mar

Ports i Protecció Civil han activitat i desplegat el pla d’autoprotecció del port per millorar les comunicacions entre els equips d’emergència

per Redacció , L'Ametlla de Mar, 15 de maig de 2019 a les 18:13 |
Els Bombers i els agents de Protecció Civil i Ports han actuat en una embarcació amarrada al Port. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els agents de Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat este dimecres un simulacre d'incendi en una embarcació tonyinera amarrada al moll pesquer del port de l'Ametlla de Mar. L'exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres i avisos que estableix el Pla d'Autoprotecció (PAU), així com millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. Els cossos d'emergències han comptat amb col·laboració del grup Balfegó i el Club Nàutic l'Ametlla de Mar.

Un cop l'empresa propietària de l'embarcació ha detectat l'incendi al vaixell ha alertat a Ports i al telèfon d'emergències. A partir d'aquí s'ha posat en marxa el pla de trucades del Pla d'autoprotecció i s'han iniciat les tasques assignades a l'equip de primera intervenció de Ports de la Generalitat i el Club Nàutic, entre elles estendre barreres absorbents al voltant de l'embarcació afectada.


Pel que fa als operatius d'emergències, els Bombers han participat al simulacre amb 5
dotacions. En arribar, els agents han treballat en la recerca, rescat i salvament d'una persona de la tripulació desapareguda. L'incendi, que s'havia iniciat a la sala de màquines, s'ha extingit amb escuma.


D'altra banda, els Mossos i la Policia Local s'han encarregat de la coordinació i lideratge del grup d'ordre. Han realitzat el control i tall dels accessos pertinents per facilitar el treball dels cossos d'emergències. El Servei d'Urgències Municipal ha atès el ferit a peu de moll. Protecció Civil ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l'Ebre ha estat present com a observador.

 

Participació