El consum responsable centrarà la segona edició d'ÀGORA,

La fira de l'economia social de les Terres de l'Ebre tindrà lloc el proper dissabte, 11 de maig a Ulldecona i comptarà amb la participació de prop d'una trentena de projectes cooperatius i socials

Presentació d'Àgora este dimarts a Ulldecona
Presentació d'Àgora este dimarts a Ulldecona | Cedida
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:48h
L’economia social i el cooperativisme tornaran a tenir el seu aparador particular a les Terres de l’Ebre amb la segona edició d’ÀGORA, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre que tindrà lloc el proper dissabte, 11 de maig a Ulldecona.

Es tracta d’una de les activitats més importants que impulsa l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre amb la voluntat de donar visibilitat a les iniciatives que aposten per l’economia social, el consum responsable i el model cooperatiu com a alternativa de negoci viable al capitalisme imperant.

Enguany, la fira aposta per apropar-se més al públic familiar, com una estratègia que servisca per consolidar els fonaments de l’economia social a les Terres de l’Ebre, d’una manera més decisiva. En este sentit, un dels eixos principals d’ÀGORA serà el consum responsable. “Com consumim i què consumim pot influir molt en el fet que acabe predominant un model econòmic més just socialment i més sostenible, per això és important que ens apropem a les famílies”, apunten els organitzadors. Així, al marge de les cooperatives de consum com Som Energia, Opcions, Som Mobilitat o Som Internet, a la fira d’enguany es presentarà un projecte en gestació: L’Enllaç, que està concebut per millorar les condicions de comercialització de productes agroecològics produïts al territori.

La fira estarà estructurada en tres àmbits diferenciats: l’espai Àgora per a les conferències, a l’Ajuntament; l’espai Fira, a la Casa de Cultura, amb les expositores que seran un total de 29; i l’espai Exterior, a la plaça Diputació on hi haurà foodtrucks, la ludoteca i l’animació infantil. A més a més, per acostar-se més al públic familiar, s’han programat diverses activitats com tallers, animació infantil o una desfilada de personatges de STAR WARS. També un concert, a càrrec del grup ulldeconenc Culs Cults. “Hem potenciat el component lúdic de la Fira per fer-la més atractiva i arribar a més gent”, assenyalen des de l’organització.

Pel que fa a l’espai de debat, una de les activitats previstes és una taula rodona amb tres cooperatives de nova creació a l’Ebre: ARTRA COOP, LESFILLOLESDECLARA SCCL. i El Racó de la Festa SCCL. També hi haurà conferències sobre sobirania alimentària o consum energètic. I dos exposicions: una sobre economia social i solidària i una altra sobre els projectes de cooperatives ebrenques creades a través del CoopCrea de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

La roda de premsa de presentació d’Àgora ha tingut lloc este dimarts al saló de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona i hi ha intervingut l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura; i els tècnics de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, Carles Lamote i Judit Jornet.