El responsable de comunicació dels Mossos a l'Ebre, premi Micro Obert

Per contra, l'agència de premsa del Consell Regulador de la Terra Alta, PCats, rebrà el Micro Tancat, “per la mala gestió en la comunicació del concurs mundial de garnatxes blanques a la Terra Alta” | Els premis són atorgats pel Col·legi de Periodistes de la demarcació Terres de l'Ebre i s'escullen per votació dels professionals de la comunicació del territori

Els Mossos d'Esquadra detenen, a Manresa, els presumptes responsables de tres robatoris a domicilis
Els Mossos d'Esquadra detenen, a Manresa, els presumptes responsables de tres robatoris a domicilis | AFT
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:01h
El responsable de comunicació de la regió policial de Terres de l’Ebre dels Mossos d’Esquadra, Toni Giménez, i els responsables de premsa del Consell Regulador de la Terra Alta, PCats, han estat escollits Micro Obert i Micro tancat del 2018, respectivament.
 
El Col·legi de Periodistes de la demarcació Terres de l’Ebre organitza anualment els Premis Micro, que s’escullen per votació dels professionals de la comunicació del territori. Amb el Micro Obert, el Col·legi vol reconèixer aquelles persones o institucions que donen facilitats als periodistes per a realitzar la seva feina.  En canvi, amb el Micro Tancat, el Col·legi vol donar un toc d’atenció a aquelles persones o institucions que dificulten o es mostren poc predisposats a facilitar la tasca periodística.  
 
En el cas de Toni Giménez, el Micro Obert se li concedeix “per la seua accessibilitat i per facilitar les consultes dels periodistes”. Mentre que a l’agència de premsa del Consell Regulador de la Terra Alta, PCats, se li atorga el Micro Tancat “per la mala gestió en la comunicació del concurs mundial de garnatxes blanques a la Terra Alta”.
 
Enguany es lliurarà per primer cop el Micro Daurat. La Demarcació Terres de l’Ebre de periodistes l’ha creat per a reconèixer trajectòries periodístiques destacades del territori dins del món de la comunicació. L’escollit per a estrenar aquest guardó és l’ulldeconenc Joan Nadal Canalda que als seus 89 anys d’any encara tragina pels estudis de RTV Ulldecona.
 
Joan Nadal va iniciar les emissions de Ràdio Ulldecona l’any 1949 i les de la televisió local el 1985. Sempre ha estat al capdavant de l’apartat tècnic d'estos mitjans però gràcies a la seua vocació periodística ha tingut una mirada sempre objectiva de l’actualitat local i comarcal. Nadal, que encara col·labora com a tècnic a RTVU, rebrà este premi pels 70 anys ininterromputs de dedicació a la professió.
 
L’acte de lliurament dels guardons, està previst que es realitze el pròxim mes de juny a la seu col·legial a Tortosa.
 

Imatge dels nous col·legiats


Una cinquantena de col·legiats

D'altra banda, la Demarcació Terres de l'Ebre del Col.legi de Periodistes de Catalunya ha superat recentment els 50 col·legiats i ho ha celebrat amb el primer acte conjunt de lliurament de carnets als nous col·legiats. Gràcies a la campanya de promoció per a la col·legiació de principis d'any, a les Terres de l'Ebre s'hi han col·legiat 6 professionals de la comunicació del territori i se n'hi han precol·legiat dos més. Amb les 8 noves incorporacions la demarcació més petita del CPC ha passat de tenir 47 afiliats a tenir-ne 54, i d'1 a 3 pre-col·legiats.

En la història del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre mai s'havia superat la barrera dels 50 associats, i tampoc se n'havien aconseguit tantes altes en tan poc temps, és per això que s'ha volgut donar la benvinguda a les noves incorporacions amb un petit acte celebrat divendres passat, on se'ls va lliurar el document acreditatiu com a nous membres del CPC.

Este carnet, certificat en el cas dels precol·legiats, els atorga tots els drets i deures com a la resta de membres del CPC.