Els Agents Rurals denuncien un caçador per matar una cabra salvatge a Roquetes

L'acusat també hauria utilitzat l'arma en una zona de seguretat i fora de la seva Àrea Protegida de Caça

L'arma i l'animal decomissat pels Agents Rurals.
L'arma i l'animal decomissat pels Agents Rurals. | Agents Rurals
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:56h
Els Agents Rurals han denunciat un caçador suec i el seu guia al massís del Port, a la zona de Roquetes, per abatre amb un exemplar de cabra salvatge. L'acusat, a més, hauria estat caçant en una àrea de seguretat i fora dels límits de l'Àrea Protegida de Caça. Les zones de seguretat s'estableixen en punts com nuclis urbans, àrees rurals on viu gent o àrees recreatives i d'acampada per garantir la seguretat i integritat física de les persones, és per això que en estes zones està prohibit l'ús d'armes de foc. Els agents han decomissat l'arma i l'animal sense vida al caçador i ara el denunciat podria fer front a una multa superior als 6.000 euros.

Els fets van tenir lloc el passat dissabte al camí que porta al paratge de la Caramella, dins del parc natural, quan una persona que transitava per la zona va denunciar que s'estaven efectuant trets que podien posar en risc la seguretat i integritat de les persones que transitaven per la pista. Els efectius desplaçats fins allí van trobar un grup de quatre caçadors amb rifles i el seu guia apostats al camí. Allí van comprovar que un d'ells havia abatut l'animal disparant des d'este espai, que es troba exclòs de la pràctica de la caça. El grup tenia permís per caçar en un vedat pròxim.

Preguntat per l'ACN, Manolo Royo, titular de l'Àrea Privada on estava caçant este grup, que a més també és el president de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l'Ebre, ha reconegut que va autoritzar el denunciat a caçar al seu vedat. Tot i assegurar que es trobava, precisament, fora del territori participant en l'assemblea general de la Federació Catalana de Caça, ha confirmat que l'home hauria disparat des d'una zona de seguretat, on no està permès utilitzar armes però ha negat que ho fes fora dels límits de l'àrea privada. Segons ha afegit, la Generalitat permet caçar en esta zona del parc natural per rebaixar la densitat de les cabres afectades per la sarna. L'activitat atreu nombrosos caçadors estrangers que paguen considerables xifres econòmiques per poder abatre diferents exemplars, que es valoren segons la cornamenta.