La Junta Electoral fa retirar fotografies dels presos polítics i exiliats de les faroles d'Amposta

El requeriment arriba després d'una denúncia del PSC

Imatge d'una de les faroles amb una fotografia d'Oriol Junqueras.
Imatge d'una de les faroles amb una fotografia d'Oriol Junqueras.
Sofia Cabanes
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:22h
La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha requerit l’Ajuntament d’Amposta, arran d’una denúncia del PSC, a retirar dels carrers de la ciutat una sèrie de cartells situats a les faroles on es poden veure els rostres dels presos polítics.
 
Els cartells objecte de la controvèrsia penjaven, entre d'altres, de les faroles de l’Avinguda Catalunya des de fa algunes setmanes. No va ser, però, fins al moment de repartir els espais públics per col·locar la propaganda electoral de les diferents formacions que concorren en les eleccions a les corts espanyoles que va sorgir la polèmica.

El 3 d’abril de 2019 es va procedir, en compliment de l’art. 155 de la LOREG, a fer el repartiment d’espais públic de propaganda electoral amb la presència de representants de diferents partits a l’Ajuntament d’Amposta. En esta reunió, el representant del PSC, Francesc Miró, va posar de manifest, segons consta en l’acta de la sessió, que en estos espais reservats per l’Ajuntament per a la col·locació de propaganda electoral, hi havia col·locats una sèrie de cartells amb fotografies dels presos polítics i exiliats i en va sol·licitar la seua retirada en considerar que aquells cartells “amb rostres” “no disposen del títol que els legitima per ocupar aquests espais”.

Els cartells, però, no van ser retirats i el PSC va denunciar a la Junta Electoral que continuaven “ocupant il·legítimament” les faroles i per tal de poder-ne fer ús, van reclamar que fossen retirats. No obstant, abans de la seua retirada, el PSC ha fet igualment ús de les faroles situant els seus cartells sota els dels presos polítics.

Poques hores després de rebre el requeriment de la Junta Electoral, l’Ajuntament ja va procedir este dimecres a retirar les fotografies dels presos i exiliats.