Els veïns de Tivissa escullen Alba Benedicto per encapçalar la llista de Movem

La candidatura ha optat per presentar-se a les eleccions municipals amb una agrupació d'electors independent

La tivissana Alba Benedicto, candidata a les eleccions municipals per Movem Tivissa.
La tivissana Alba Benedicto, candidata a les eleccions municipals per Movem Tivissa. | Cedida
Redacció
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:29h
La tivissana Alba Benedicto encapçalarà la llista de l'agrupació d'electors Movem Tivissa a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Benedicto té 35 anys i no és el primer cop que es presenta a unes eleccions. La seua experiència política es remunta l'any 1999, quan va ser coordinadora de Joventut a l'Ajuntament de Tivissa i membre de la Revista Tivissa i de la Comissió de Cultura. També ha estat sòcia i ha presidit la Societat Obrera de Tivissa, i l'any 2007 va ser escollida la regidora més jove de la Ribera d'Ebre.

Segons ha explicat Benedicto, la candidatura ha optat per presentar-se a les eleccions municipals amb una agrupació d'electors: "Podríem haver-nos presentat baix unes sigles, hauria sigut més fàcil però volem trencar amb aquesta inèrcia perquè creiem que el més útil pel municipi és crear un grup completament municipalista". L'alcaldable també ha afegit que "som un grup de persones transversal, de diferents edats i sensibilitats amb una prioritat en comú, treballar pel municipi".

Per a les pròximes eleccions municipals, la gran aposta de Movem Tivissa és la participació ciutadana: "aquest ha de ser el mandat del poble. Els veïns i veïnes hem de poder participar de la vida política, prendre part de les decisions que ens afecten en el dia a dia." Per això veuen necessari un Ajuntament amb parets de vidre i les portes obertes. Una prova n'és el programa electoral de Joventut, que ha estat fruit de la participació de 89 joves en una enquesta, i d'una jornada de debat.

Després de 3 anys apartada de la política, Benedicto ha desenvolupat la seua experiència laboral al Camp de Tarragona, on va ser tècnic polític i a escala nacional ha estat candidata jove al Parlament en dos ocasions. L'any 2011 també va ser cap de llista al Congrés per la demarcació de les Terres de l'Ebre. Professionalment és Coordinadora al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre de l'ACNUR, l'Agència Humanitària de Nacions Unides que protegeix les persones refugiades. Benedicto també ha estat presidenta de l'associació d'amics i amigues del poble sahrauí i és sòcia de la Plataforma pel Transport Públic i Ecologistes en Acció.