Els allotjaments rurals de l'Ebre preveuen omplir en un 90% esta Setmana Santa

Les previsions d'ocupació turística a la Costa Daurada se situen en el 85%

Ciclistes pel Delta de l'Ebre.
Ciclistes pel Delta de l'Ebre. | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:18h
Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre preveuen omplir en un 90% esta Setmana Santa. Una xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat, que va fregar el 95%. L'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre, Aturebre, ho interpreta com un canvi de tendència en la demanda fruit de la reducció del nombre de jornades d'estada.

"Quatre dies no són. O venen divendres o marxen diumenge. La tendència és més de tres nits que quatre i això fa baixar el percentatge, tot i que no gaire", precisa el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel. Així les coses, la majoria dels clients han optat enguany per reservar només tres dies quan, anteriorment, els mateixos allotjaments exigien, a la pràctica, una reserva mínima de quatre. "Ara no surt i ja no pots obligar a reservar les quatre nits", afegeix.

En alguns casos, este comportament es pot atribuir a la crisi o a la manca de pressupost dels clients. De l'altra, també el fet que molts turistes disposen de més d'una setmana de vacances predisposa a programar sortides més llunyanes. Enguany, amb la setmana santa començant a mitjan abril, les perspectives eren bones. "Hauria jurat que ens sobrarien clients. Això assegurava molt, abans ho venies segur. Crec que, a banda de la crisi i l'excés d'oferta, és un canvi de tendència", insisteix Bel.

Com ja va sent habitual, les cases de pagès ubicades al delta de l'Ebre continuen atraient preferentment els visitants davant de les planes interiors de les Terres de l'Ebre. Malgrat això, precisa Bel, el canvi de tendència pel que fa a l'escurçament de dies de reserva ha afectat per igual, en general, a tots els allotjaments independentment de la seua situació.

El turisme que ve estos dies és, bàsicament, nacional, del País Basc, Navarra i Aragó. Els hotelers anuncien que segurament acabaran omplint les habitacions i que esperen tenir reserves de darrera hora, condicionades, tanmateix, per la previsió meteorològica.

"A falta de les reserves de darrera hora, sobretot dels turistes nacionals i francesos, Ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament", declara el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol. Tot i això, Farriol matisa que "les darreres nevades podrien fer que una part dels turistes vulguin aprofitar per gaudir dels últims dies de neu".

D'altra banda, les previsions d'ocupació turística a la Costa Daurada durant esta Setmana Santa se situen en el 85%. Estos bons pronòstics es deuen, en bona part, al turisme esportiu que s'espera al territori, atret per l'elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories programats durant este període, que garanteixen la vinguda de 20.000 esportistes nacionals i internacionals. 

Alta ocupació en els càmpings

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d'ocupació també és alta, tant als establiments d'interior com als de costa. Així, als d'interior es preveu una ocupació del 95% en bungalous i del 65% en parcel·les, mentre que els càmpings de costa esperen també un 95% en bungalous i un 75% en parcel·les. La procedència dels visitants serà, bàsicament, catalana -molts de l'àrea metropolitana de Barcelona-, però a la costa també s'hi allotjaran francesos, holandesos i alemanys. El sector campista està a l'espera de les previsions meteorològiques que, si són bones, podrien acabar d'arrodonir una Setmana Santa que es podria valorar com a lleugerament millor que la de l'any passat. Actualment, els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre tenen el 100% de les places obertes.

Per la seua banda, el sector dels apartaments turístics també s'espera una ocupació del 85%, bàsicament la gran majoria de visitants -un 80%- que s'allotjaran en apartaments reglats seran nacionals, mentre que la resta seran francesos, anglesos i russos. Pel que fa a les places obertes, superaran les 13.500, un 7,5% més que per les mateixes dates de l'any passat.