Una multinacional dona 2.000 dòlars a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

La donació de l'empresa JPS Tortosa permetrà adquirir una nina hiperrealista i fer sessions de teràpia amb gossos

Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:03h
El director de la filial a Tortosa amb els membres de l'equip mèdic de l'Hospital i l'alcaldessa de Tortosa.
El director de la filial a Tortosa amb els membres de l'equip mèdic de l'Hospital i l'alcaldessa de Tortosa. | Cedida
L'empresa amb seu filial a Tortosa Jabil Packaging Solutions ha fet una donació de 2.000 dòlars a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. El director general de l'empresa, Leandre Aymerich, ha fet este dimarts el lliurament d'un xec que permetrà al centre comprar una nina hiperrealista i iniciar un programa de rehabilitació amb gossos. Estos projectes serveixen per estimular emocionalment els pacients, millorar aspectes com la psicomotricitat, relaxar la tensió i generar vincles entre els pacients enfortint la confiança i reduint l'ansietat.

La donació s'emmarca un el procés de selecció que cada any posa en marxa la multinacional entre les filials que té arreu del món, anomenat Jabil Cares, amb el qual finança diverses iniciatives per millorar les empreses, l'atenció dels seus treballadors, així com projectes que beneficien altres àmbits de la societat. Aymerich ha assenyalat que van triar l'Hospital de la Santa Creu perquè "vam pensar que era una bona idea contribuir a ajudar les persones que en són usuàries, afavorint que se senten en millors condicions". I és que, segons ha apuntat una de les educadores socials del centre, Raquel Aixendri, "està demostrat que fer activitats d'aquesta mena amb els usuaris els aporta beneficis físics, psicomotrius i emocionals".

L'aportació de Jabil no només permetrà posar en marxa estos dos projectes, sinó que també inclou poder traslladar a l'equip sanitari l'experiència d'una gestió contínua.

Este any, el programa Jabil Cares va rebre al voltant de 2.400 propostes, del centenar de plantes que la multinacional té en diversos continents. D'estes, en van fer un procés de selecció que ha permès triar 32 programes, entre els quals, els dos proposats per la filial de Tortosa. Actualment, JPS Tortosa disposa de dos plantes i dona faena a uns 350 treballadors.