Medi ambient

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre lamenta que Riba-roja «tire pel dret» amb l'abocador

S'estudiaran nous recursos que permetin aturar el dipòsit de residus i la plataforma es tornarà a mobilitzar

per Redacció , Riba-roja d'Ebre, 4 d'abril de 2019 a les 16:37 |
Una de les protestes en contra de l'abocador, fa uns mesos davant del consell comarcal de la Ribera d'Ebre. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre respecta que l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre haja concedit la llicència d'obres del dipòsit de residus industrials però lamenta que haja decidit "tirar pel dret", és a dir prendre una decisió "en contra de la voluntat de la comarca i l'entorn, i el propi Govern". El vicepresident, Josep Maria Sáez, ha assegurat que "esgotaran" totes les vies per intentar aturar l'abocador i es presentaran nous recursos i al·legacions al procediment.

Per la seua banda, la plataforma Ribera Digna ha començat a treballar per convocar noves mobilitzacions, a les quals també donarà suport el Consell Comarcal. "Això requereix una manifestació en els pròxims dies i setmanes i que sigui gran", ha defensat el portaveu Àlex de la Guia.


Sáez ha refusat que l'abocador es puga considerar com una inversió industrial per a la comarca. "No és indústria, encara que jurídicament es pugui entendre que la clàusula urbanística sigui industrial. No és una indústria generadora de llocs de treball ni de producte, és un forat on s'enterra merda", ha sentenciat el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Alguns dels ajuntaments contraris al dipòsit han presentat al·legacions al procediment de la llicència d'obres per ser-ne part i "tenir-hi veu". "Amb el procediment obert, executarem tots els drets que tenim com a part interessada, farem totes les prospeccions i anirem fins al final fins a esgotar-lo", ha defensat Sáez. "Presentarem recursos i al·legacions, i no donem cap element per tancat que ens pugui ajudar a aturar-lo", ha afegit.

 

Participació