Els #Sangfluencers, el nou reclam de la Marató de Sang de Tortosa

La Marató tidrà lloc el 5 d'abril a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:42h
Este dilluns s'ha presentat la campanya de la pròxima Marató de Donants de Sang.
Este dilluns s'ha presentat la campanya de la pròxima Marató de Donants de Sang. | Cedida
La Marató de Donants de Sang de Tortosa opta pel protagonisme dels joves a les xarxes socials per fer una crida per a acudir a donar sang. El repte és que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de participar en esta Marató de solidaritat, que serà el divendres 5 d'abril a l'auditori Felip Pedrell, de 10 a 21 hores.

Sota el lema "Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer", la campanya ha llençat un kit de materials que es pot descarregar des de la seva pàgina web: gifs d'Instagram per fer "stories", notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de Whatsapp per enviar o cartells per penjar a l'escala de veïns.Tot amb l'objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

Per donar sang s'ha de tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en el cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú i de cada donació se'n beneficien com a mínim tres persones. Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social, ja que la sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps.