bous

Les temptes amb turistes d'Alfara, de nou, a l'ull de l'huracà judicial

El jutjat Contenciós Administratiu 2 de Tarragona admet una demanda contra l'Ajuntament del municipi per autoritzar este tipus d'espectacles

per Redacció , Alfara de Carñes, 28 de març de 2019 a les 12:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nova batalla judicial contra les “temptes” o espectacles taurins d’Alfara de Carles. El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha admès ha tràmit una demanda presentada pel torero Rubén Martín i la seua empresa (Toros Costa Daurada S.L.) contra l’Ajuntament d’Alfara Carles per autoritzar actes tipus “d’espectacles taurins” per atraure el turisme rus.

Segons publica avui La Vanguardia, la denúncia sosté que aquest tipus d’actes taurins: temptejos, capees i soltes de vaquetes en ramaderies de les Terres de l'Ebre, continuen practicant-se a Alfara de Carles, a la plaça de la ramaderia Ángela Mur, malgrat que van ser il·legalitzades per un jutjat de Barcelona l'any 2015. I sosté que lluny de tractar-se d’una activitat ramadera es tracta d’un “espectacle taurí” adreçat al turisme, on s’utilitzen cavalls i música per amenitzar la festa.


Tot la prohibició judicial, la ramaderia d’Ángela Mur ha continuat oferint des de 2017 este tipus d’espectacles. La seua propietària ha assegurat a La Vanguardia que la ramaderia disposa d’una llicència per celebrar espectacles amb animals.
 

 

Participació