La Junta Electoral dóna 12 hores a l'Ajuntament d'Amposta per retirar la pancarta dels presos polítics

Arran d'una denúncia del PP | Considera que els emblemes contra els presos polítics són símbols partidistes

Imatge d'arxiu d'una concentració a Amposta.
Imatge d'arxiu d'una concentració a Amposta. | Roser Regolf
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 22:05h
La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha acordat este dimarts instar l’Ajuntament d’Amposta a retirar de la façana de l’Ajuntament la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics. Ho ha fet a instàncies d’una denúncia presentada pel Partit Popular. 

La Junta Electoral dóna 12 hores a l’Ajuntament per què retire “els símbols denunciats de la façana de l’Ajuntament i altres instal·lacions municipals en la major brevetat possible” i que “cessi en l’exhibició de d’estos continguts de caire partidista en béns de domini públic i s’abstingue de permetre novament aquesta exhibició”.

La Junta Electoral entén que la “col·locació de pancartes i llaços grocs al mobiliària públic, és un acte que vulnera clarament la neutralitat de l’Ajuntament d’Amposta, donat que estos símbols exterioritzen la ideologia de determinats partits polítics i persones que concórren al procés electoral, però no de la totalitat de la ciutadania”.

El PP també demanava que es prohibís als funcionaris públics exhibir llaços grocs en l'exercici de les seues funcions, però en este cas la Junta Electoral de Zona no ha tingut en compte aquesta petició.

Precisament este dimarts ha estat l’Ajuntament de Tortosa qui ha retirat de la seua façana una pancarta de les mateixes característiques i els llaços grocs, a instàncies d’una denúncia de Ciutadans a la mateixa Junta Electoral.