Darmós i la Torre de l’Espanyol acolliran divendres dos actes tecnològics en la Mobile Day Ribera d’Ebre

La comarca continua organitzant activitats TIC de la Mobile

Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 19:04h
Després de l’èxit aconseguit durant la Mobile Week Catalunya i amb l’objectiu de donar continuïtat a les activitats TIC a la comarca, s’ha organitzat el primer Mobile Day Ribera d’Ebre sota el nom ‘Descobreix com impacta la tecnologia a les nostres vides’. En esta jornada, que es realitzarà este divendres als municipis de Darmós i la Torre de l’Espanyol, es faran aquelles activitats que, per diferents motius, no es van poder fer dins la Mobile Week del febrer.

Pel que fa a Darmós, es farà un taller titulat ‘Com traure més partit del meu mòbil’, que es realitzarà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, a les 6 de la tarda. En esta activitat, a partir de l’experiència acumulada els darrers anys pels tècnics i dinamitzadors del departament d’informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, es faran una sèrie de recomanacions, trucs i bones pràctiques per millorar l’ús que en fem del telèfon mòbil en l’àmbit professional i personal.

D’altra banda, la sala polivalent del Centre Cívic de la Torre de l’Espanyol acollirà la conferència ‘Agricultura 4.0’, a les 7 de la tarda. En la sessió, Fran Garcia, que ja va estar amb la Mobile a Benissanet, parlarà sobre la digitalització de l’agricultura, posant especial focus en la implantació d’estes eines i treballant des de casos reals d’utilització de tecnologia per millorar els processos de maneig agrícola.

L’experiència de la Mobile Week Ebre
Tal i com va dir el tecnòleg Andreu Veà, president de la Internet Society al nostre país, durant la conferència que va fer a Vinebre amb motiu de la Mobile Week Ebre: l’impacte de les TIC, també en l’àmbit rural, tenen un “gran repte: canviar-vos la vida. Som els primitius d’una nova civilització desconeguda”.  L’encarregat de donar el tret de sortida a la setmana d’activitats a la Ribera, coincidint amb la celebració del Mobile World Congrés MWC a Barcelona, va ser el mateix conseller de polítiques digitals del Govern català, Jordi Puigneró, defensor de les TIC com una oportunitat de futur també per a la Ribera d’Ebre.

A més de conferències, tallers i activitats, la Mobile Week Ebre també va servir per prendre el pols al sector tecnològic i els projectes digitals de les Terres de l’Ebre, amb la vista posada a crear sinergies al territori. A més, per aquelles mateixes dates de la MWC el Consell Comarcal de la Ribera va posar en marxa un nou espai públic que funciona com a laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori: CoEbreLab, al voltant de les TIC i l’emprenedoria.