Estos són els nous cicles formatius que s'implementaran el curs vinent a les Terres de l’Ebre

Es tracta d’una aposta que “compleix amb la demanda de diferents sectors”, assegura el Departament

Exterior de l'Institut dels Alfacs, a la Ràpita, on s'impartirà un dels cicles
Exterior de l'Institut dels Alfacs, a la Ràpita, on s'impartirà un dels cicles | Cedida
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a la 13:18h
El Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre implementarà per al nou curs 2019-2020 vuit cicles formatius de Formació Professional, Programes de Formació i Inserció (PFI) i també un itinerari Formatiu Específic (IFE) al territori. Es tracta d’una aposta que “compleix amb la demanda de diferents sectors”, segons exposen en una nota de premsa.

Els cicles de Formació Professional de Grau Superior (CFPGS) que s’implementaran són:

-       Processos i qualitat en la Indústria Alimentària a l’Institut Montsià d’Amposta. Aquest cicle permetrà potenciar l’oferta i necessitat de qualificació del sector productiu agroalimentari.
-       Modelisme i Matriceria ceràmica, que  s’oferirà conjuntament amb l’Institut de l’Ebre i  la Diputació de Tarragona a l’Escola d’Art a Tortosa. Una oferta exclusiva a tot Catalunya en la modalitat per la indústria alimentària.
-       Direcció en Serveis de Restauració a l’Institut Dertosa de Tortosa, que permetrà desenvolupar la família professional d’aquest estudi d’acord amb la demanda del territori.
-       Estilisme i Direcció de Perruqueria a l’Institut de Roquetes de Roquetes, que permetrà potenciar l’oferta i la necessitat de qualificació del sector serveis a les Terres de l’Ebre.
-       Animació Sociocultural i Turística a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Aquest estudi permetrà capacitar a les persones per coordinar activitats de lleure infantils i juvenils així com dinamitzar activitats turístiques entre d’altres.
 El Cicle Formatiu Professional de Grau Mitjà (CFPGM) que s’implementarà serà:
-       Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo a l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Un cicle formatiu que permetrà desenvolupar activitats professionals en empreses dedicades al manteniment d’embarcacions d’esbarjo.
 
El Departament d’Educació impulsa la implantació d’aquests cicles formatius en el model de Formació Professional Dual, que permet una millor especialització a l’empresa.

D’altra banda, també hi ha previst incorporar en l’oferta territorial de Formació Professional dos programes de formació i inserció laboral (PFI), els quals duren un curs acadèmic i estan pensats per a joves d'entre 16 i 21 anys que han deixat l'educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L'objectiu dels PFI és proporcionar-los, d'una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l'altra, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.
-       Auxiliar de paleta i construcció a l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar
-       Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo a l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita
 
A més a més, el Departament també implementa un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives a l’Institut de l’Ebre, a Tortosa. Estos itineraris formatius específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials, associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.