Cs denuncia l'Ajuntament de Tortosa per no retirar la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics

El partit taronja considera que el consistori tortosí incompleix la resolució que obliga el govern i els ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics

Façana de l'Ajuntament de Tortosa este 25 de març
Façana de l'Ajuntament de Tortosa este 25 de març | Cedida
Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a la 13:31h
L’Agrupació de  Ciutadans (Cs) a Tortosa ha presentat este dilluns al matí una denuncia a la Junta Electoral de Zona contra l’Ajuntament de la ciutat per  “l’incompliment de la resolució que obliga el govern i els ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral”.

Es tracta de la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i que es troba penjada al balcó de l’edifici consistorial juntament amb dos llaços grocs.

El partit taronja considera que es tracta d’una “pancarta partidista” i que ha de ser retirada com ja s’ha fet dels edificis de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

El portaveu de l’Agrupació taronja a Tortosa, Rubén Espuny, reclama en una nota de premsa la delebració d’unes “eleccions lliures” i ha explicat que “tot i les diferents resolucions de la junta electoral central i de les provincials, al balcó de l’ajuntament de Tortosa continua penjada una pancarta amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions”.

Espuny reclama a la junta electoral que “obligue l’ajuntament tortosí a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista” i que “tant el consistori com la resta d’administracions garantisquen el compliment del principi de neutralitat”, ha detallat. Espuny ha expressat que “espera que l’Ajuntament i totes les administracions públiques atenguen el requeriment de la junta electoral i retiren la simbologia partidista”. Per últim ha reclamat “unes eleccions lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part”.