La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana a Alcanar

S'han intervingut 9kg en cabdells

Un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant els cabdells de marihuana.
Un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant els cabdells de marihuana. | Cedida
Redacció
22 de març del 2019
Actualitzat a les 10:24h
La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana tipus "Indoor", a Alcanar (Montsià) amb més de 9 quilograms de cabdells llestos per a la seua venda.

La plantació es trobada en un habitatge unifamiliar situat a la urbanització Montsià Mar. En l'operació s'ha detingut una persona com a responsable del cultiu i elaboració de la substància.

La investigació va començar durant el mes de febrer, gràcies a la col·laboració ciutadana que alertava de l'existència d'un habitatge unifamiliar on, pel que sembla, s'estava cultivant marihuana. Després d'esta informació la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius amb l'objectiu de localitzar i desmantellar la plantació clandestina, així com la identificació del seu responsable.

Arran de la informació obtinguda en la investigació i la col·laboració de tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, es va poder constatar l'existència d'elements característics destinats al cultiu interior de marihuana.

Després d'accedir a la instal·lació amb el lletrat de l'administració de justícia, es van localitzar 9.312 grams de cabdells secs de marihuana, material divers per al cultiu i elaboració de la substància i 1.900 euros en metàl·lic entre d'altres efectes.

El detingut, un home de 62 anys d'edat i de nacionalitat espanyola, se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric. Va ser posat a disposició, amb els efectes intervinguts, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Nº 3 d'Amposta.