La CUP rebutja la construcció de la torre de 14 plantes a l’entrada de Tortosa

La formació sosté que l'edifici “no respon als interessos de la ciutat, i només es justifica per un interès especulatiu”

per Redacció, Tortosa, 21 de març de 2019 a les 17:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP ha mostrat avui el seu rebuig a la construcció del projecte Residencial SB Porta Tortosa, que contempla aixecar a l’entrada de la ciutat un edifici de 14 plantes i 56 habitatges, presentat dilluns. L’empresa promotora, SB Immobiliària, ha iniciat ja la comercialització d’un edifici que, segons la CUP, “no respon als interessos de la ciutat, i només es justifica per un interès especulatiu”. Esta formació política sosté que Tortosa té més de 500 habitatges buits i molts més que es podrien rehabilitat per viure al nucli antic, segons exposa en un comunicat.

També critica que només 6 dels 56 habitatges previstos seran de protecció oficial, el que suposa només un 10%. “La CUP-Ae al programa electoral ja reclamava un mínim del 30% dels pisos de grans projectes immobiliaris especulatius per habitatge de protecció social i de lloguer social”, afirma, per la qual cosa demana una moratòria de llicències per a grans promocions urbanístiques si no garantixen la cessió d’un 30% dels immobles a a l’administració local per destinar-los a lloguer social.


De la torre SB, considera que “es tracta d’una promoció d’alt standing, inaccessible per a la majoria de la ciutadania que no pot pagar els 179.000€, mínim, que costaran els nous habitatges”. També apunta que el creixement cap a fora de la ciutat agreuja el problema de l’abandonament i deteriorament del nucli antic, i també desafavorix la mobilitat, el comerç de proximitat i la cohesió social.

Finalment, acaba el comunicat afirmant que “tampoc entenem que l’alcaldessa fos a la presentació del projecte i el presentés com una gran millora per la ciutat; Meritxell Roigé semblava més la promotora de la promoció que l’alcaldessa.”

 

Participació