El Tortosa English Festival es consolida com a esdeveniment lúdic i educatiu

El festival, que es va celebrar este cap de setmana, va ser un èxit de participació

Un dels actes que es van celebrar al Tortosa English Festival, este cap de setmana.
Un dels actes que es van celebrar al Tortosa English Festival, este cap de setmana. | Cedida
R. R.
20 de març del 2019
Actualitzat a les 17:24h
El Tortosa English Festival complix set anys d'activitats lúdiques i educatives a la capital del Baix Ebre. Amb l'objectiu d'apropar la llengua i la cultura angleses a la ciutadania, este cap de setmana es van organitzar un seguit d'activitats relacionades amb la parla anglesa. Una d'elles va ser la desfilada de Saint Patrick, una festivitat molt celebrada pels irlandesos que a Tortosa es va festejar amb una desfilada força concorreguda.

El president de l'associació Tortosa English Festival, Paul O'Riordain, destaca que "el fet que cada any tinguem més escoles que volen participar i que el nivell cada cop sigui més alt significa que el Tortosa English Festival s'està consolidant com a element educatiu". Un nivell de participació que O'Riordain també ha agraït als paradistes del mercat municipal, per fer possible la nit de música irlandesa i tapes. "Ha estat tot un èxit de participació, tant per l'afluència de la ciutadania, com per la implicació de la gent del mercat, als quals vull donar molt les gràcies per aquesta nit tan especial", afirma Paul O'Riordain.

Una altra de les activitats més destacades van ser els debats que van tenir lloc a la Universitat Rovira i Virgili, que enguany van batre el rècord de participació en els diferents nivells. En esta edició, a més de les escoles de Tortosa, també hi van participar diferents escoles d'arreu de les Terres de l'Ebre i d'altres punts de Catalunya, com Castelldefels, Barcelona i Sant Cugat. Altres activitats programades, com el quiz o el karaoke, s'han consolidat com dos de les propostes més esperades, i seguides per més d'un centenar de persones.

L'organització també valora molt positivament l'impuls que han fet a la desfilada en honor a Saint Patrick, que enguany ha pres molta embranzida amb la desfilada d'un grup de gaiters, i que també ha comptat amb una exhibició dels abanderats de Tortosa, fent volar pel cel les banderes de les regions d'Irlanda.